Compania Naţională de Investiţii a început procedurile de achiziţie publică pentru efectuarea studiului de fezabilitate privind construirea unui nou stadion în municipiul Hunedoara. Demersul CNI certifică faptul că documentaţia întocmită începând din 2017 de Primăria municipiului Hunedoara şi Consiliul Judeţean nu va rămâne în acest stadiu, ci are şanse reale de a fi transpusă în realitate.

Stadion Arcul de Triumf Bucuresti (13)

În conformitate cu prevederile legale, după efectuarea studiului de fezabilitate, Compania Naţională de Investiţii va trebui să deruleze noi proceduri de achiziţie pentru desemnarea proiectantului şi executantului lucrării.

Stadion Arcul de Triumf ziua CNI

„Am spus încă din 2017 că ne dorim la Hunedoara un stadion nou, care să poată fi folosit atât de echipele din Hunedoara, dar şi de alte cluburi sportive din judeţ sau din ţară. Va fi, practic, un stadion al judeţului, nu doar al oraşului, stadion pe care, pe lângă meciuri de fotbal, vom putea organiza şi concerte ori spectacole. Ne dorim un stadion modern, cochet şi cu o capacitate de aproximativ 9.000 de locuri. Considerăm că o astfel de dimensionare este suficientă pentru Hunedoara, mai ales că ne gândim de pe acum şi la costurile de întreţinere: cu cât stadionul este mai mare, cu atât cresc şi cheltuielile.   Mulţumesc domnului Daniel Andronache, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în mandatul trecut, împreună cu care am făcut primii paşi în elaborarea şi implementarea acestui proiect, domnului Laurenţiu Nistor, preşedintele CJ Hunedoara, pentru tot sprijinul acordat mai ales în a explica la CNI şi Ministerul Dezvoltării de ce este nevoie de un stadion nou la Hunedoara şi, nu în ultimul rând, doamnei Vetuţa Stănescu, preşedintele PNL Hunedoara, care a sprijinit acest proiect în perioada în care a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Adresez mulţumirile mele şi domnului Ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, pentru receptivitatea de care a dat dovadă faţă de acest proiect. Sper ca, nu peste mult timp, să fim anunţaţi că încep procedurile pentru proiectare şi execuţie, astfel încât timpul de aşteptare pentru un nou stadion la Hunedoara să fie considerabil scurtat”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Noul stadion de la Hunedoara se doreşte a fi asemănător cu Stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti. Primăria municipiului Hunedoara intenţionează amenajarea unui alt teren de fotbal, înconjurată de o pistă de atletism omologată, aflată tot în incinta bazei sportive „Michael Klein”, în zona vechiului teren de zgură.

Un răspuns

  1. Udrea@Hunedoara.ro' Tichie de margaritar.... spune:

    Nu era mai rationala modernizarea vechiului stadion ? Eventual incepand cu gazonul, apoi cate o tribuna…. Sau trebuie tocati rapid niste bani, in stilul Udrea ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus