Sub bagheta lui Victor Ponta, prin preluarea puterii la începutul lui 2012, a început polarizarea societăţii româneşti. Pe de-o parte erau arătaţi cu degetul cei care îl susţineau pe Traian Băsescu, pe de altă parte erau ridicaţi la rang de idoli adversarii acestuia. Românii au fost divizaţi, războiul româno-român s-a înteţit, iar rezultatul s-a văzut: doi ani de scandal, de blocaj instituţional, de amatorism care au culminat cu însăşi ruperea alianţei care s-a împotrivit atât de puternic preşedintelui Traian Băsescu.

Sub Victor Ponta, Partidul Social Democrat se destramă. Baronii se ascund unii de alţii, se mânâncă între ei, se toarnă între ei… E un război intern care a răbufnit în ultimele zile când, iată, se pare că prind contur taberele care vor să pună mâna pe şefia partidului. O formaţiune politică dezbinată, măcinată de răfuieli, în interiorul căreia fiecare are ceva de reproşat, de împărţit cu Victor Ponta sau cu alţi lideri.

Baronii PSD sunt săltaţi de procurorii anticorupţie unul câte unul. DNA a început cu Adrian Năstase, mentorul tânărului care se doreşte în fruntea ţării. Au urmat nume grele: Ecaterina Andronescu, Viorel Hrebenciuc, Dan Șova, Ilie Sârbu, Duicu, Mitrea, Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre, Nicolescu, Mircea Cozma, Cătălin Voicu, Bunea Stancu, Ioan Adam, baroni locali, iar lista pare să continue cu alte nume grele.

În timpul mandatului de premier al lui Victor Ponta, numărul pomenilor electorale a crescut simţitor, proporţional cu numărul taxelor şi impozitelor plătite de fraierii care îşi fac datoria faţă de Fisc. În acelaşi mandat, economia a intrat în recesiune tehnică.

Cu toate acestea, Victor Viorel Ponta susţine că „ne uneşte”. Mai mult, foloseşte în campania sa imaginea Catedralei Reîntregirii de la Alba Iulia, cea în care a fost încoronat Rege al României Ferdinand I. Lăsând o clipă la o parte folosirea Bisericii în campania electorală, candidatul PSD ne transmite un mesaj frumos ambalat, dar gol pe dinăuntru. Ponta se vrea “rege într-o Românie mare”, cu „m” mic.

P.S. Oare colegul lui Mihai Viteazul ce părere are despre folosirea Cetăţii Alba Iulia în campania lui Victor-Viorel? Întreb aşa doar…

IMG_3422

Un răspuns

 1. In toata tara se intampla la fel.nu avem niciun
  Roman demn de pus in capul mesei.toti sunt
  cioflingari pusi pe viata buna si calda.niciunul
  nu spune:Fratilor,tara e moarta.dar numai noi
  o putem salva,fiecare printr-o buna atitudine
  in fata raului ce ne inconjoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus