Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) derulează în această perioadă o campanie de conştientizare a gravităţii faptelor de corupţie, adresată atât cetăţenilor, cât şi personalului Ministerului Afacerilor Interne. Campania face parte dintr-un proiect co-finanţat de Elveţia, care are ca scop reducerea diferenţelor economice şi sociale din cadrul Uniunii Europene extinse.

Campania derulată de DGA cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne pune accent pe gravitatea faptelor de corupţie şi pedepselor prevăzute de lege faţă de persoanele care comit infracţiuni de corupţie. Prin această acţiune sunt popularizate drepturile cetăţenilor în relaţiile cu personalul M.A.I., mai exact instrumentele pe care oamenii le au la dispoziţie pentru a sesiza faptele de corupţie. Aceştia pot accesa oricând o linie telefonică gratuită anticorupţie a DGA pentru a sesiza infracţiunea: 0800.806.806. ”Victimele corupţiei trebuie să sesizeze infracţiunile de corupţie şi vor primi sprijinul autorităţilor competente pentru combaterea acestui fenomen”, a declarat  subcomisarul de poliţie Sarmizia Fetcu, manager de proiect în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Pentru promovarea Campaniei au fost realizate o serie de materiale de informare, distribuite în întreaga ţară. “Au fost realizate 20.000 de afişe A3, 25.000 de afişe A4, 20.000 de flyere, dar şi 100 de bannere, a mai declarat subcomisarul de poliţie Sarmizia Fetcu. Campania derulată de Direcţia Generală Anticorupţie se desfăşoară în perioada 14 februarie – 15 martie.

3 răspunsuri

 1. Am fost îindragostit de România, dar acum fug

  Ultimul lucru care m-a facut sa-mi schimb ideea este comportamentul poliției la fel ca în Sicilia in timpul de Mafie, dar sa incepem cu inceputul.
  Eu sunt un italian și nepăsător de tot ceea ce se spune despre România și români în luna aprilie m-am dus să trăiesc în România, și anume în Constanta, oraș cald și turistic, am avut intenția de a porni o afacere și să rămân acolo pentru totdeauna .
  De îndată ce am ajuns, am observat deja corupție la nivel incredibil, de la controlorul trenului care pentru cativa LEI te lasa sa mergi la o clasa superioara, șoferul de taxi care incearca te înșele, vânzătoarea care vinde un produs mai scump, iar diferența si-o pune în buzunar,
  inciviltatea situată pe scară largă în jur, toate trotuarele sunt pline de găuri și te plimbi prin slavon între fecale de câini și de apă aruncata de la balcoane, să nu mai vorbim de câini, care sunt mai mult de oameni, iar unii chiar agresivi(statisticile vorbesc de la 5 persoane pe zi ca medie mușcați de câini numai in Constanta)
  dar cu toate acestea am încercat să găsesc ceea ce a fost întotdeauna bun, chiar și în chiria casei în care agenta m-a păcălit propunandu-mi case cu chirie majoratat, casa care, datorită problemei continuă cu proprietarul și refuzul său de a înregistra contractul am vrut să plec, pentru că am găsit o casă mai frumoasă in locație centrală si un pret mai mic.
  Dar aici este cel mai frumos cand ii zic proprietarului ca vreau să plec înainte ,m-a amenintat si apoi refuză să imi dea garantia.
  Ca persoana onesta, ma gandesc imediat sa merg la o instituție de incredere. adica la poliție pentru a rezolva totul, dar la cererea mea de a depune o plângere oficială am așteptat timp de trei ore, dupa care functionarul mi-a răspuns:
  1) amenințările prin telefon intr-un moment de furie nu sunt grave
  2) că eu i-am dat banii de garantie si acum daca nu vrea sa mi-i restituie e problema mea și trebuie sa o rezolv eu
  3) evaziunea sistematică a acestui individ care are trei apartamente in chirie si nu declarate nu era responsabilitatea lor, în cazul în care doresc atat de mult ar trebui sa merg la finanțe și sa vorbesc cu ei (daca nimic nu e in competența lor, de ce exista?)

  Cum am iesit de la sectia de politie pentru a merge acasă ma gandeam că tot ceea ce se spune despre români și România este bine meritat și adevărat, și singurul meu gând era să scap de acest loc.
  Intotdeauna am fost un apărător al cauzei românești în Italia, unde am mulți prieteni din România, dar acum nu mai voi fi în stare să apar România și când cineva imi va vorbi de rău, eu voi vorbi chiar mai rău.

  Multumesc daca cineva va fi interesat, va comunic ca sunt pregatit sa va dau toate informatiile necesare.

  • @alfio – Intamplator mesajul dvs. l-am intalnit pe mai multe site-uri ceea ce ma face pe mine sa cred ca povestea dvs. este una reala si apreciez atentionarea pe care o faceti de a va impartasi dezamagirea pe care si eu ca si roman o resimt de foarte multe ori tot din acest motiv al abuzurilor si a coruptiei fie ea si la un nivel foarte mic de unde ia amploare. Din pacate este foarte greu sa ne aratam dreptatea si sa facem dreptate ceea ce pe mine nu ma va descuraja si continui sa ma lupt cu acest sistem ! Pentru o Romanie mai buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus