Acum ca este vara, toata lumea merge la plaja si doreste sa aiba un bronz cat mai perfect fara ca acesta sa aiba un efect negativ asupra pielii si sa o arda, sau mai grav, in timp sa duca la dezvoltarea cancerului de piele.

Conform rapoartelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, un numar de 65.000 de persoane mor anual datorita cancerului de piele, al carei cauza este si expunerea prelungita la soare. Recomandat este sa stai la expusa la razele soarelui dimineata, pana in ora 12:00, si dupa amiaza, dupa ora 16:00. De aceea este foarte important cum iti protejezi pielea, si mai ales daca ai alunite pe piele, acestea trebuie sa fie tratate special.

De aceea, atunci cand mergi la plaja, sau ai parte de expunere in mod direct si prelungit la soare, este necesar sa folosesti cremele cu protectie solara. Cele mai recomandate creme solare sunt cele cu factor de protectie solara intre 15 si 50. Cele cu SPF mai mare decat 50 nu sunt neaparat mai bune sau ofera o protectie mai mare. Este recomandat sa folosesti cremele fara vitamina A, deoarece studiile au aratat ca vitamina A din creme accelereaza procesul de dezvoltare a leziunilor pielii. De asemenea evita cremele care contin oxibenzon, deoarece aceasta substanta poate cauza reactii alergice ale pielii, iar prin penetrarea pielii pot ajunge in sange. In locul acestora alege o crema care contine dioxid de titan sau oxid de zinc, deoarece aceste substante nu ajung in sange.

Un alt sfat de luat in considerare este sa alegi creme, in locul pudrelor si al spray-urilor, deoarece acestea din urma, prin pulverizare imprastie particule in jur, pe care risti sa le ingeri. Pentru ca aceste creme sa aiba efect este recomandat sa le aplici cu 2 ore inainte sa te expui la soare, si sa le reaplici la fiecare 2 ore. Exista 2 tipuri de radiatii: ultraviolete a si ultraviolete , de aceea este bine sa folosim creme care protejeaza impotriva ambelor tipuri de radiatii.

In primele zile de expunere la soare este recomandat sa folosesti creme cu SPF 50, iar in urmatoarele zile, in functie de culoarea si de sensibilitatea pielii sa folosesti creme cu un factor mai redus de protectie.

Ce este SPF-ul?

SPF-ul este unparametru care arata cat de eficienta este o crema pentru protectie solara. Aceste este definit, de fapt ca fiind cantitatea de radiatii solare necesara pentru a produce arsuri pielii. Deci, pentru o crema cu protectie solara cu  SPF 20, iti vei arde pielea atunci cand te expui la radiatii solare de 20 de ori mai decat cele care iti vor arde pielea atunci cand este neprotejata.

In functie de nivelul de protectie pe care il ofera si cantitatea de radiatii pe care o absorb, cremele cu protectie solara se clasifica astfel:

  1. cu nivel scazut de protectie, SPF 6, absorb 87.5% din radiatii;

  2. cu nivel mediu de protectie, SPF 12, absorb 91.7% din radiatii;

  3. cu nivel inalt de protectie, SPF 15, absorb 94% din radiatii;

  4. cu nivel fosrte ridicat de protectie, SPF 25, absorb 96% din radiatii;

  5. cu nivel foarte ridicat de protectie, SPF 30, absorb 97% din radiatii;

  6. cu nivel extrem de ridicat de protectie, SPF 50, absorb 98% din radiatii.

spf-2

Indiferent de ce crema pentru protectie solara alegi sa folosesti, tine cont de aceste sfaturi pentru a nu provoca leziuni pielii tale.

http://revistablogurilor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus