Numai universitățile vor putea retrage titlul sau anula diploma, indiferent de modalitatea în care acestea au fost atribuite, în noul mecanism de verificare a plagiatelor, a anunțat ministrul Educației, Adrian Curaj. Acesta a transmis că Guvernul a modificat legea privind buna conduită în cercetarea științifică, pentru ca plagiatele demnitarilor să nu mai fie exceptate de la analiza universităților.

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a anunțat, în cadrul unei conferință de presă susținută după ședința de Guvern, că va urma promovarea unei Ordonanțe de Urgență care va modifica Legea Educației, iar după aceasta, prin hotărâri de guvern și ordine de ministru se va crea noul cadru de verificare a plagiatelor.
În ceea ce priveste Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), ministrul Educației a declarat că „a apărut o confuzie”: „Consiliul CNATDCU a fost numit în 2012. Eu nu am făcut niciun fel de numire în consiliul general CNATDCU. (…) A trebuit să completăm comisiile, pentru ca instituția să fie funcțională”, a declarat Adrian Curaj.
Ministrul a făcut referire la acuzațiile care i-au fost aduse zilele acestea ca a numit-o pe Ecaterina Andronescu în consiliul general al CNATDCU, după ce vineri, 15 ianuarie 2016, în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin prin care a schimbat mai multi profesori din Comisiile de specialitate ale CNATDCU, dar a menținut neschimbată componența Consiliului general al CNATDCU – conducerea forului.
În noul mecanism, o persoană nu poate să facă parte decât dintr-un consiliu de etică, a precizat Curaj.

sursa: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus