După Ștefan cel Mare și Șerban Cantacuzino, și numele lui Ioan de Hunedoara a fost găsit pe armele lui Brenton Tarrant, autorul atacului terorist din Christchurch, Noua Zeelandă.

Atacatorul a scris cu vopsea “John Hunyadi” – adică Ioan de Hunedoara (cunoscut și ca Iancu de Hunedoara, latină Ioannes Corvinus, maghiară Hunyadi János, germană Johann Hunyadi)  – chiar deasupra trăgaciului uneia dintre armele cu care a ucis 49 de oameni.

ioan hunedoara2

Numele lui Ştefan cel Mare era scris pe una dintre armele folosite în atacul terorist din Christchurch. De asemenea, pe unul dintre încărcătoarele armelor folosite în timpul masacrului, Tarrant scrisese numele domnitorului Ţării Româneşti, Şerban Cantacuzino.

Teroristul Brenton Tarrant acoperise armele şi încărcătoarele cu nume de personaje istorice pe care le considera eroi ai creştinătăţii în lupta cu Islamul. Însă, în vreme ce Ioan Corvin de Hunedoara şi Ştefan cel Mare au luptat cu turcii, Şerban Cantacuzino a luptat alături de aceştia, luând parte la asediul Vienei în 1683.

Un răspuns

  1. puscasdoru71@yahoo.com' Dorin Corvin spune:

    Al dreaq de neozeelandez… i-a scapat numele lui Boboutanu – basculagiul. Sau l-o fi tatuat pe antebrat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus