În perioada 20 – 22 martie, 20 de elevi de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva au luat partea la cea de-a 29-a ediţie a Festivalului „Johann Sebastian Bach”. Tot la sfârşitul săptămânii trecute, corul „Lira” al unităţii şcolare a participat la etapa zonală a concursului naţional de coruri de gimnaziu. La ambele competiţii, reprezentanţii Devei au obţinut premii importante.

Festivalul „Johann Sebastian Bach”, ajuns la ediţia cu numărul 29, a fost organizat de Şcoala de Muzică „Augustin Bena” în colaborare cu Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj Napoca. La ediţia din acest an au participat în total 469 de elevi, înscrişi la secţiunile pian, instrumente cu coarde, instrumente de suflat din lemn şi alamă, chitară clasică, percuţie şi muzică de cameră.

Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Deva a participat cu un număr de 20 de elevi pianişti şi violonişti, din clasele I-XII, care în urma evoluţiei pe scena festivalului au reuşit să obţină 14 diplome de excelenţă şi 6 diplome de merit. Mai mult decât atât, datorită evoluţiei sale excepţionale, elevul Mircea Logojan, reprezentant al Liceului de Muzică din Deva, a fost invitat să participe sâmbătă, 22 martie, la Gala Laureaţilor, eveniment în care au evoluat cei mai apreciaţi elevi de la toate secţiunile festivalului.

Festivalul „Johann Sebastian Bach” este organizat anual în preajma aniversării zilei de naştere a marelui compozitor.

Locul trei la etapa zonală a concursului naţional de coruri de gimnaziu

Sâmbătă, 22 martie, corul „Lira” al Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva, format din elevi ai claselor V – VIII, a participat la etapa zonală a concursului naţional de coruri de gimnaziu, organizat la Reşiţa. Dirijat de profesorul Iov Lazăr, corul devean a reuşit să obţină un onorabil loc trei în cadrul competiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus