„S-a terminat ... Anii de luptă m-au secătuit de energie”

Articol preluat: catchy.ro

Pentru toți cei care cred că suferința pricinuită de viol trece, că fetele pot reveni la viața de dinainte numai să nu fie prea mofturoase.

Până și tatăl Alexandrei spunea, cu mintea întunecată de durere, că nu mai vrea decât “să ne-o aducă înapoi, să ne reluăm viața noastră liniștită și frumoasă de dinainte”. Unde, tata lu’ Alexandra, în Caracal? Și de ce n-ai mai vrea tu ca toți cei care i-au omorât inocența, dar au lăsat-o în viață pentru plăcerile altora, să plătească în toate felurile? Inclusiv în cel care să vă permită să plecați în lumea largă și să încercați să vindecați sufletul acelei copile. Dacă s-o putea, pentru că iată, unele suflete nu mai au vindecare și moartea le pare mai bună decât viața. Iată povestea olandezei Noa Pothoven.

La începutul acestei veri, presa internaţională a scris despre cazul unei adolescente de 17 ani, din Olanda, care a ales să fie eutanasiată pe motiv că durerea provocată de violul şi molestările suferite în copilărie este insuportabilă.

După unele variante se pare că moartea sa nu a survenit în urma intervenţiei medicilor, ci pur şi simplu ar fi fost lăsată să moară de foame şi de sete, după ce o perioadă bună de timp fusese hrănită cu forţa. În Olanda, copiii de peste 12 ani pot cere în mod legal să fie eutanasiaţi, însă doar după analize atente din partea cadrelor autorizate şi după solicitări repetate ale pacienţilor. De altfel, din 2002 şi până în 2015 au fost acceptate 7 asemenea cereri.

Cu o zi înainte de a muri, Noa Pothoven a scris pe Instagram că încă respiră, dar nu mai trăieşte:

“S-a terminat. Nu am mai trăit de multă vreme, eu doar supravieţuiesc şi nici măcar. Voi trece direct la subiect: în maximum 10 zile voi muri. Anii de luptă m-au secătuit de energie. Nu mai mănânc şi nu mai beau nimic de o perioadă şi după multe discuţii şi evaluări s-a decis să mă lase să mă duc, pentru că suferinţa mea este insuportabilă”, a adăugat ea.

De-a lungul timpului, fata a vorbit deschis despre tulburarea provocată de stresul post-traumatic, despre depresie şi anorexie.

Noa Pothoven a fost agresată sexual la şcoală când avea 11 ani, iar apoi a fost violată de doi bărbaţi când avea 14 ani. Tânăra a scris şi o carte despre experienţele groaznice prin care a trecut, iar mama sa, Lisette, consideră că ar trebui ca aceasta să fie lectura obligatorie pentru asistenţii sociali care se ocupă de îngrijirea psihologică a adolescenţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus