O cisternă încărcată cu bitum lichid s-a răsturnat, luni dimineaţa, pe DN 6, în zona localităţii Slatina-Timiş, din judeţul Caraş-Severin, la faţa locului acţionând echipaje de pompieri militari din Reşiţa şi Caransebeş şi comisari ai Gărzii de Mediu, deoarece din recipientul autovehiculului s-au constatat scurgeri de substanţă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, în urma accidentului şoferul autocisternei a rămas blocat în cabină şi a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare pentru a fi scos afară. Bărbatul era conştient şi cooperant, fiind preluat de o echipă de prim-ajutor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Scurgerea de bitum din cisternă nu poate fi oprită din cauza poziţiei în care se află autovehiculul, precizează reprezentanţii ISU Caraş-Severin, motiv pentru care o macara va fi adusă pentru punerea pe roţi a vehiculului.

“Situaţia este evaluată de Garda de Mediu Caraş-Severin şi echipajul CBRN (Chimic, Biologic, Radioactiv şi Nuclear n.r.) care, în funcţie de evoluţia situaţiei, vor lua măsurile necesare pentru limitarea efectelor produse de scurgerea de bitum. Din informaţiile primite de la Secţia Drumuri Naţionale Caransebeş, spre locul incidentului se deplasează o automacara de la Lugoj pentru a se încerca repunerea pe roţi a cisternei”, a informat ISU Caraş-Severin.

Traficul rutier în zonă a fost oprit, iar la faţa locului se află trei echipaje de la Detaşamentul de pompieri militari din Caransebeş, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o maşină pentru descarcerare şi un echipaj SMURD. De asemenea, de la Detaşamentul de pompieri Reşiţa acţionează un echipaj CBRN.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus