Vicepreședintele Vasilescu a fost protagonistul unui episod care ilustrează metodele depășite, imorale și total deplasate folosite de politicieni pentru a-și atinge scopurile personale.

Miercurea trecută, Sorin Vasilescu (foto – centru) și-a înaintat demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Informația a „transpirat” imediat, iar presa a aflat încă de miercuri seara că ceva se petrece în interiorul conducerii PSD. Joi dimineață, Vasilescu nu a fost de găsit pentru a confirma/dezminți informația care circula neoficial în mediul politic hunedorean. A răspuns la telefon abia după ora 12…

Contactat telefonic, președintele Mircea Bobora a dat din colț în colț. Mai degrabă preocupat să afle ce informații au ajuns la presă, președintele CJ declara oficial că nu știe nimic despre eventuala demisie a vicepreședintelui său. Nici biroul de presă de la CJ Hunedoara n-a avut nicio reacție, însă informația începea să capete greutate cu trecerea orelelor, mai ales că surse din interiorul administrației județene o confirmau cu jumătate de gură.

Joi, în jurul prânzului, Sorin Vasilescu făcea declarații contradictorii: ba recunoștea demisia și se declarat „mâhnit”, ba afirma categoric că nu se pune problema de vreo demisie. Un joc periculos pentru credibilitatea unui om (fost prefect!) care a fost vreme de 4 ani reprezentantul guvernului în județul Hunedoara.

În fine, apele s-au liniștit vineri, după ce Sorin Vasilescu și-a retras demisia. S-a pus astfel punct unei telenovele ieftine: așadar Vasilescu și-a dat demisia, iar apoi a revenit asupra gestului.

Cine și ce a înțeles din jocul lui Vasilescu?

Rămâne întrebarea: ce a urmărit fostul prefect Vasilescu, actual vicepreședinte al Consiliului Județean, prin manevra de săptămâna trecută?

Demisia înaintată de Sorin Vasilescu din funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara a fost, se spune, o formă de presiune la adresa președintelui și a partidului care îl susține.  Aceasta pare să fi metoda aleasă de Sorin Vasilescu pentru a întoarce mâna la spate colegilor săi.

Pe surse, se spune că Sorin Vasilescu a încercat să-și negocieze o poziție mai importantă la vârful Consiliului Județean. Concret, ar fi cerut să fie numit responsabil peste câteva instituții cheie, ca să-și asigure astfel o mai bună vizibilitate în spațiul public.

Fost șef la ITM Hunedoara, fost consilier județean și, cel mai important, cel mai longeviv prefect al județului Hunedoara și vicepreședinte al Consiliului Județean, Vasilescu a fost în prima linie a politicii și administrației hunedorene în ultimii 5 ani.

Ce a rămas în urma prefectului Vasilescu?

În mandatul de prefect al lui Sorin Vasilescu s-a modernizat drumul spre cetățile dacice. Lucrarea a fost executată sub bagheta Consiliului Județean, dar nu putem să nu ne întrebăm: unde era prefectul județului când Administrația Parcului Național Grădiștea Muncelului Cioclovina semnala faptul că, în mod nelegal, utilajele constructorului extrag piatră din albia râului? Garda de Mediu (instituție aflată în subordinea prefectului), știm, nu a văzut nimic. Nici prefectul nu a văzut și n-a auzit nimic?

De ce nu ați dispus nicio măsură, de ce nu ați cerut o verificare a situației din teren? Aveați datoria să reacționați, domnule Vasilescu!

Astăzi, vicepreședintele Consiliului Județean Sorin Vasilescu ne anunță că trebuie să dăm banii europeni înapoi pentru că prefectul Sorin Vasilescu nu a urmărit respectarea legii la respectivul obiectiv de investiții. Nu aveți nimic să vă reproșați, domnule „cel mai longeviv prefect” al județului Hunedoara?

În aceeași perioadă, comuna Șoimuș s-a branșat la conducta de apă a Complexului Energetic Hunedoara, fără contor. Săptămâna trecută, cei de la SC ApaProd SA au sistat furnizarea apei pentru că Primăria nu a prezentat avizele necesare pentru distribuția apei către populație.

Ce legătură are prefectul cu situația asta? Păi în subordinea cui sunt instituțiile care trebuiau să își dea avizul pentru apa de la Șoimuș? Ați ghicit, în subordinea prefectului! 2 ani și jumătate, atât a durat anomalia de la Șoimuș, dar nici de această dată prefectul Vasilescu n-a văzut și n-a auzit nimic. Am explicat de nenumărate ori că problema de la Șoimuș a produs pagube financiare însemnate atât Complexului Energetic Hunedoara, cât și Consiliului Județean via ApaProd.

Domnule vicepreședinte CJ Vasilescu, ce îi transmiteți prefectului Vasilescu, cel care avea autoritatea și datoria de a interveni în această situație?

Tot în mandatul de prefect 2012-2016 s-a împământenit bâlciul de la poarta Mănăstirii Prislop. Deși în zonă nu există sursă de apă potabilă, pelerinilor veniți în Țara Hațegului li se vând inclusiv produse alimentare. Prefectul Vasilescu cu alaiul de instituții din subordine, n-au făcut nimic pentru reglemetarea comerțului ambulant de tip talcioc de la cel mai vizitat obiectiv din județul Hunedoara…

Să mai notăm criza deșeurilor, situația tragică de la Complexul Energetic Hunedoara, dar și bâlbele administrative care au provocat întârzieri la construcția autostrăzii Deva-Lugoj.

Cu asemenea mari realizări în portofoliu, Sorin Vasilescu a considerat oportun să se joace de-a demisia în încercarea de a-și negocia o poziție de și mai mare autoritate la Consiliul Județean. 

Poate că mai potrivit ar fi ca vicepreședintele Vasilescu să fie numit responsabil cu elucidarea misterului de la drumul spre cetățile dacice, ca să aflăm în sfârșit cum a fost posibil să se încalce legea sub ochii vigilenți ai atâtor directori de instituții de control ale statului? Să spună hunedorenilor și cine va plăti cele 2 milioane de lei – banii pe care, cel mai probabil, va trebui să îi dăm înapoi ca „pedeapsă” că nu s-a respectat legea. O altă sugestie pentru vicepreședintele Vasilescu ar fi să se ocupe de recuperarea restanțelor de peste 4 miliarde de lei vechi pe care primăria Șoimuș le are față de operatorul de apă din subordinea Consiliului Județean, ApaProd SA Deva adică.

Oare cum ar fi ca vicepreședintele Vasilescu să tragă ponoasele după prefectul Vasilescu, nu să încerce să se cațere pe instituții din subordinea CJ care funcționează bine-mersi fără ajutorul dumnealui? 

Ar mai fi ceva de spus: s-a spulberat și mitul PSD – partid serios și disciplinat. Sorin Vasilescu nu ar fi îndrăznit să recurgă la un asemenea gest de o moralitate îndoielnică dacă nu ar fi mizat pe slăbiciunea liderilor Mircea Bobora (președinte CJ Hunedoara) și Laurențiu Nistor (președinte județean PSD).

Negociind cu Vasilescu, înduplecându-l să revină asupra demisiei de dragul aparențelor, liderii PSD au ratat o bună ocazie de a le dovedi hunedorenilor că sunt deciși să-și respecte promisiunile de acum un an, începând curățenia din propria ogradă.

2 răspunsuri

  1. O CLOACA! SI NISTE INDIVIZI BUNI DE NIMIC!!!

  2. niculit_geo@yahoo.com' Ealocin spune:

    Pe ma-sa ! 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus