Din păcate pentru ea și pentru imaginea liberalilor, Eleonora Carmen Hărău a cedat din nou tentației de a se afișa la televizor

Din păcate pentru ea și pentru imaginea liberalilor, Eleonora Carmen Hărău a cedat din nou tentației de a se afișa la televizor, la emisiunea „Esențial”, de la Antena 3.

Într-un schimb de replici cu Mugur Ciuvică, senatorului PNL de Hunedoara i-a ieșit pe gură o prostie cu iz de blasfemie, acum, în Postul Paștelui.

Referindu-se la dezvăluirile de presă legate de activitatea procurorului general Augustin Lazăr din perioada represiunii comuniste, Hărău le-a numit „o campanie mediatică reală sau ireală”. Apoi, nici mai mult, nici mai puțin, l-a comparat pe procurorul Augustin Lazăr cu Mântuitorul Iisus Hristos, ambii având parte de o judecată populară nefavorabilă.

Dintr-o lovitură, Eleonora Carmen Hărău a făcut două greșeli impardonabile și descalificante pentru un om politic (mai ales pentru un liberal):

  1. Nu ai voie tu, ca urmaș politic al lui Dinu Brătianu (mort în pușcărie comunistă și îngropat în Cimitirul Săracilor), să tratezi altfel decât în cheie gravă drama românilor care au avut de suferit din motive politice între al Doilea Război Mondial și revoluția din 1989. Cine vă credeți, doamnă Eleonora Carmen Hărău, să duceți în derizoriu drama liberalilor și-a țărăniștilor, cărora le-au putrezit oasele prin pușcării? Cum să reduceți „Memorialul durerii” la simple „campanii mediatice reale sau ireale”?!
  2. Senatorului Hărău îi place să pozeze în creștin pios. Dă bine la popor! Ei bine, de credincioasă și smerită ce e, l-a pus, în Postul Paștelui, pe Augustin Lazăr lângă Iisus Hristos, insinuând că procurorului Lazăr i se face o judecată populară nedreaptă ca lui Hristos Mântuitorul!

Iată discuţia, integral:

Hărău: Situaţia domnului Dragnea este elefantul din sufrageria puterii. Dacă domnia sa nu ar fi în situaţia asta, așa la limită să rămână liber sau în închisoare, probabil că lucrurile…

Ciuvică: Şi dacă intră Dragnea la puşcărie, îl dă afară şi Iohannis pe Lazăr?

Hărău: Eu nu-i doresc.. Dar nu mă întrerupeţi, vă rog.

Ciuvică: Haideţi să fim constructivi, să înţelegem. Dacă îl bagă aştia pe Dragnea la închisoare, după aia îi daţi afară pe toţi torţionarii ăştia, pe Lazăr, de exemplu?

Hărău: Domnule Ciuvică, nu asta e problema.

Ciuvică. Problema e să intre Dragnea la puşcărie.

Hărău: Problema liberalilor nu este să fie…

Ciuvică: Haideţi să zicem aşa: dacă intră Dragnea la puşcărie, noi curăţăm ţara de toţi securiştii ăştia de-ai lui Băsescu şi de-ai lui Ceauşescu, gen Augutin Lazăr, că poate se sacrifică omul şi merge singur la puşcărie, nu vreţi?

Hărău: Problema liberalilor nu este să intre cineva la puşcărie.

Ciuvică: Ba da, cum nu? Dragnea.

Hărău: Dar dacă nu ar avea situaţia asta în putere, atunci poate că lucrurile ar merge cu încredere socială.

Hărău: La judecata populară …

Ciuvică: Judecata populară era pe vremea lui Augustin Lazăr, în comunism.

Hărău: Dragnea are o condamnare definitivă şi o condamnare într-o primă instanţă, pe o infracţiune prevăzută de Codul Penal. Domnul Lazăr are o campanie mediatică reală sau ireală, dar gândiţi-vă că la judecata populară și Iisus Hristos a pierdut.

Ciuvică: Lazăr e un fel de urmaş al lui Iisus Hristos, cum doamna Hărău este urmaşă a Brătienilor.

Hărău: La o astfel de judecată, până şi Iisus Hristos a pierdut judecata.

Ciuvică: Doamna Hărău, lăsaţi-L, doamnă, pe Iisus Hristos, că aici e vorba de faptul că omul ăsta a ţinut oameni în puşcărie, pe semnătura lui, pe vremea lui Ceauşescu. Nu e vorba nici de Iisus, nici de fapte penale.

Hărău: Domnule Ciuvică, aş vrea să spun…

Ciuvică: Ce să spuneţi, nu ştiţi să citiţi? Ce treaba are CNSAS-ul cu asta, că nu are nici o treabă. Trebuie să ştiti să citiţi nu v-ați alfabetizat? (..) Aveţi vreo problemă, să vă dam un medicament. Doamna Hărău poate are vreo problemă. Eu o ajut, eu am făcut Pediatria, nu mă pricep, dar vă dau un medicament.

 

3 răspunsuri

  1. dexterhomeboy@yahoo.com' CetateanCinstit spune:

    Infãtisarea asta a celei mai joase spete umane existente pe fata pamantului….Ce rahat (romanesc) mai cauta hahalera asta de om in politica? Cine e indeajuns de naiv incat sa o mai voteze pe sclifosita asta? Cine si de ce?! Nici post de vanzator la chioscurile ei nu meritã…

  2. Si ca Ciuvica sunt multi ,asa zisi analisti care prin televizor au influentat in rau Romania ,manevrand votul .Sa mai faca si lucruri concrete ,sa participe la alegeri si sa demostreze ca sunt buni .Doamna Harau este singura din judet care tine audiente ,fie si numa aceasta inseamna ceva.Haideti M:H: sa demostram acest aspect important -eu ma duc in audiente si D-voastra publicati rezultatul !?

  3. dorinpavel2009@yahoo.com' Pavel Dorin spune:

    Dar de angajații care sunt noi la firmă la ea de ce nu spune că sunt angajați la 8 ore,se lucrează 10 ore dar sunt plătiți tot 8 ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus