Aproape 450 de kilometri de drumuri județene din Hunedoara sunt pietruite sau de pământ.

Hunedoara are cea mai întinsă rețea de drumuri județene din țară – aproape 1.346 de kilomeri. Aproape 127 de kilometri dintre acestea sunt de pământ, iar aproximativ 311 kilometri – pietruite.

În 24 de ani, conducerile care s-au succedat în fruntea Consiliului Județean au anunțat ca prioritate reabilitarea acestora, dar pentru multe dintre ele nu s-a găsit finanțare sau, pur și simplu, fiind în zone izolate, nu au intrat în atenția nimănui, pentru că nu era rentabil să fie reabilitate înaintea altora, pe care circulația era mai intensă.

Reabilitarea multora dintre drumurile județene s-a făcut în mandatele lui Mircea Ioan Moloț mai ales cu fonduri europene.

Totuși, fix drumurile județene l-au dus pe Mircea Ioan Moloț în fața procurorilor, acesta fiind cercetat într-un dosar penal, alături de alți 3 oameni de afaceri, între care și ginerele său, în special pentru posibile fraude legate de contracte de asfaltare a unor drumuri județene.

Tot drumurile județene, de data aceasta societatea de Drumuri Județene și Poduri, au pus capăt mandatului de președinte al Consiliului Județean pentru Moloț.

În prezent, 12 drumuri județene sunt în lucru, fiind reabilitate cu fonduri proprii sau guvernamentale. Pe de altă parte, ultima șansă ca unele dintre drumurile județene să fie modernizate cu fonduri europene o reprezintă proiecte care vor fi depuse până în anul 2020. După acest an, Uniunea Europeană nu va mai da României fonduri prin care să reabiliteze infrastructura rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus