Aproximativ 25 de kilometri de pârtii cu zăpadă de peste un metru, sarmalele ardeleneşti şi obiceiul Crailor - specific Văii Jiului, sunt doar o parte din atracţiile ce au fost pregătite de cabanierii din Straja pentru cei peste o sută de turişti moldoveni care sărbătoresc, în aceste zile, Crăciunul pe rit vechi în staţiune.

“Sunt turişti care au venit, în special, din Chişinău şi Bălţi. Unii au venit în Straja de mai multe ori, prin rezervări directe, atraşi de calitatea serviciilor şi starea pârtiilor de schi. În acest an sunt peste o sută de turişti din Republica Moldova care ne vizitează, cei mai mulţi din ultimii ani”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, cabanierul Emil Părău.

Pentru zilele de sărbătoare, gazdele s-au pregătit cu sarmale preparate în viţă de vie sau frunze de sfeclă, dar şi cu sarmale ardeleneşti, mult mai mari decât cele obişnuite. De pe mesele turiştilor nu lipsesc preparatele tradiţionale din carne de porc, vinul de calitate, iar serile sunt completate cu programe artistice şi muzică populară.

În cursul zilei, turiştii au la dispoziţie aproape 25 de kilometri de pârtii legate între ele, cu o grosime medie a stratului de zăpadă de peste un metru.

“În Straja sunt 11 pârtii funcţionale, dintre care cinci sunt dotate cu instalaţii de nocturnă. La dispoziţia schiorilor sunt o telegondolă, patru telescaune, şase teleschiuri. Zăpada pe pârtii a fost atent pregătită şi măsoară peste un metru”, a arătat Emil Părău.

Potrivit estimărilor, în staţiunea Straja sunt peste 3.000 de turişti, o mare parte profitând şi de ultimele zile de vacanţă a copiilor.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus