Dăm banii înapoi? CJ Hunedoara ar putea fi obligat să returneze o parte din banii pentru acest proiect.

UPDATE: ”Verificările privind obiectivul de investiții ,,Modernizare drumuri de acces pentru integrarea în circuitul turistic european a cetăților dacice din Munții Orăștiei” s-au efectuat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), care a transmis un Proces verbal de constatare a neregulilor și de stabilire a creanțelor bugetare prin care se consideră ca neeligibile lucrările ce privesc execuția gabioanelor în valoare de 2.016.150,94 lei. 

Consiliul Județean Hunedoara a contestat constatările și concluziile Procesului verbal de constatare a neregulilor și de stabilire a creanțelor bugetare”, se arată într-un răspuns transmis de CJ Hunedoara redacției noastre.

Suntem buni de plată! Autoritățile au verificat în amănunt modul în care au fost executate lucrările de modernizare a DJ 705 A Costești – Sarmizegetusa Regia și a descoperit nereguli care vor costa, cel mai probabil, bugetul județului, 2 milioane de lei. Informația a fost confirmată de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, care a declarat că va explica pe larg ce înseamnă corecțiile, joi, într-o conferință de presă.

„Există ceva corecții, da. Ordinul de mărime este consistent, dar vom detalia mâine (joi, n.r.) într-o conferință de presă”, a declarat Mircea Bobora.

Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost modernizat printr-un proiect finanțat cu fonduri europene. Contractul de lucrări a fost atribuit, în urma licitației (câștigată la jumătate din valoarea inițială), către SC Trans Construct SRL – firmă implicată în dosarul de corupție al fostului președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț. Lucrările au început în luna august 2015 și s-au încheiat în mai 2016.  În august 2016, o viitură puternică a rupt drumul și a afectat grav structura acestuia în câteva puncte esențiale. O expertiză comandată de conducerea CJ Hunedoara a evidențiat faptul că, la gabioanele construite, s-a folosit piatră de râu în loc de piatră concasată, lucru recunoscut și de președintele Cj Hunedoara, Mircea Bobora.

CITEȘTE ȘI: Drumul spre Sarmizegetusa – cuiul ruginit din pantofii domnilor de la județ

Vom reveni.

3 răspunsuri

 1. SI MOLOT&COMP. SUNT LIBERI IAR NOI PLATIM CA PROSTII!!!

 2. Dragi cititori, dacă lucrările au început în august 2015 și au durat până în mai 2016, ce legătură mai au cu Moloț ?!
  În această perioadă au fost la conducerea Consiliului Județean Hunedoara domnul Dorin Gligor prima parte a anului 2015 și în august 2015 a fost sigur domnul Adrian David care a condus Consiliul Județean Hunedoata până în iunie 2016 .
  Vă redau un articol din Mesagerul (la final vedeți ce spune un comentator hâtru) :

  Primii kilometri de asfalt pe drumul de la Sarmizegetusa Regia
  3 septembrie 2015 |

  Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, a efectuat, ieri, vizita săptămânală la şantierul drumului care duce la Cetatea Dacică Sarmizegetusa Regia.

  Potrivit acestuia, până acum, constructorul a respectat graficul de lucrări stabilit, fiind turnaţi primii kilometri de asfalt. „Am efectuat inspecţia săptămânală în teren, în urma căreia am constatat că stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la peste 14 la sută. Au fost turnaţi primii doi kilometri de asfalt, lucrările desfăşurându-se concomitent pe toată lungimea drumului. Graficul zilnic pe care l-am stabilit cu constructorul a fost respectat”, a afirmat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara. Acesta a adăugat că şantierul de la drumul care duce la Cetatea Dacică Sarmizegetusa Regia este alimentat în permanenţă cu materiale, în prezent fiind cel mai mare şantier din judeţ. (N. Bumbac)

  1 Comentariu
  dan spune:
  4 septembrie 2015 la 8:19
  s-a turnat asphalt peste balastul pus pe drum , din rau ,cu o zi inainte ; nu o sa tina ; lucrare de mantuiala.

 3. David a ajuns presedinte CJ cu sprijinul si acordul lui Molot, deci executa orbeste tot ce dicta protectorul sau. Gligor a fost “avertizat’ de seful sau de partid (unul mare!) sa lase in pace gruparea Molot deoarece era dator lui Molot, cine dracu se putea opune si daca o facea ce rezolva????!!!!
  Molot este singurul presedinte CJ al carui dosar a fost instrumentat de DNA teritorial si rezultatul se vede, nici la ora asta nu a fost trimis in judecata, ba mai mult trage sfori in continuare si isi impune oamenii in diverse functii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus