Contractul pe fonduri europene pentru înființarea rețelei de apă din comuna Șoimuș a fost reziliat! Există suspiciuni de FRAUDĂ!

Primăria Comunei Șoimuș este bună de plată după ce administrația condusă de Mihai Irimie a pierdut un contract de 5 milioane de euro.

Proiectul „Înființare rețea de alimentare cu apă în comuna Șoimuș, județul Hunedoara”, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”, Axa prioritară 1 – Extinderea și modernizarea sistemelor de apă și apă uzată, se derulează în comuna Șoimuș începând cu data de 2 iunie 2015, dată la care a fost semnat contractul de finanțare.

Valoarea totală a proiectului este de 16.572.406,00 lei, fără TVA, iar în cadrul acestuia urmau să fie realizați 2.373 metri liniari de  conductă de aducțiune, 47.567 metri liniari rețea de distribuție apă, stații de pompare și clorinare, hidranți, cămine, subtraversări și supratraversări.

La sfârșitul lunii august 2016, administrația condusă de liberalul Mihai Irimie a primit bomba ținută până acum departe de ochii presei: contractul de finanțare a fost reziliat! Motivele acestui demers sunt explicate într-un răspuns transmis redacției Hunedoara Liberă de către Unitatea de Comunicare Publică și Informare Instrumente Structurale din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

„La data finalizării perioadei de implementare a proiectului, așa cum a fost prevăzută în contractul de finanțare, Beneficiarul nu a finalizat proiectul, lucrările nefiind recepționate și în uz, în conformitate cu prevederile HG 678/2015 privind închiderea programelor operaționale finanțate în perioada 2007-2013. (…) De asemenea, Beneficiarul nu a depus Raportul Final al proiectului și cererea de rambursare finală până la data de încheiere a perioadei de implementare a proiectului”, se arată în răspunsul oficial al Ministerului Fondurilor Europene.

În acest context, la sfârșitul lunii august, Autoritatea de management a reziliat contractul încheiat cu Primăria Comunei Șoimuș: „În conformitate cu prevederile Contractului de finanțare, Autoritatea de Management pentru POS Mediu a reziliat de plin drept Contractul de finanțare începând cu data de 29.08.2016.” Rezilierea contractului este sinonimă cu pierderea finanțării, ceea ce înseamnă că administrația locală va suporta din bugetul propriu costurile întregului proiect.

Scanned Document

Oficialii Ministerului Fondurilor Europene mai precizează că proiectul menționat a intrat în atenția investigatorilor de la Departamentul pentru Luptă Antifraudă.

Scanned Document

Primarul Comunei Șoimuș, Mihai Irimie, este președintele organizației Municipale a PNL Deva și candidează pentru un post de deputat la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

13 răspunsuri

 1. Acolo firmele lui Draia se ocupă, care au preluat contracte pe filiera Nistor. Din cate știu acum se judecă în instanță că nu si au finalizat lucrările din motive….de comanda politică.

 2. Filiera Nistor? Acel Nistor, sfântul din biserica? Nu cred 😃😃😃, cum sa faca sfântul Nistor asa ceva? Doar incepe campania si el este cel mai cinstit, nu?

 3. Un umflat care a pus pe butuci o comună frumoasă și bogată. Cât de ușor pot fi păcăliți oamenii să voteze impostori incompetenți în funcția de primar! Irimie a falimentat tot ce a atins. Păcat că locuitorii comunei vor trebui să plătească taxe și impozite majorate și să nu mai aibă parte de proiecte de dezvoltare o vreme de acum încolo.

 4. Emil, tata! Relaxeaza-te! Istoria comunei Soimus o stim cu Totii!!! Marile realizari in Soimus ale lui Comunistul si Agramatul Nistor Sunt egale cu 0000!

 5. Emile, relax!!! Realizările comunistului si agramatului de Nistor in Comuna Soimus, se cunosc de toată lumea , sunt egale cu 0!!!!!

 6. Catalinanutoiu57@yahoo.com' Catalin A. spune:

  Porcușorule …. vine Craciunul….

 7. odd@odd.com' Codin Maticiuc spune:

  Realizarile lui le stiu cu totii, meh prostovanilor. Ca de aceea era ales cu peste 90% ca primar si aveau 100% consilieri PSD. Erau prea incompetenti, de aceea ii alegea lumea. Nu avea realizari, mai ales ca a asfaltat aproape tot ce era de asfaltat, a intrudus gazul in comuna, incepuse proiectul cu apa fara fonduri europene, a ridicat o multime de biserici. Dar dah, era incompetent si are realizari 0.
  Irimie, iara scri pe aici si faci spume la bot ?

 8. nox.hand@yandex.com' Codin Maticiuc spune:

  Comentarii la cateva minute unele de altele, dar sub alte nume! Destepti ai dreq !

  • poseidon8763@yahoo.com' CetateanCinstit spune:

   Deci sa ne intelegem. Este datoria lui fata de cetatenii comunei sa faca ceva, orice. – Asfaltare/canalizare/apa/parcuri pt copii/sensuri giratorii/spitale, etc. – asta intra in fisa postului de primar.

   Asa ca, Codine, sustinator si prieten cu Porcusorul vesel primar de Soimus, taci dracu din gura ca esti mana-n mana cu el. “a ridicat o multime de biserici” vreo 1000 la numar, nu? :))))

   Pacat ca interzis vanatul oamenilor cu caini de lupta, ca erati deja la inviorare prin padurile satului :))

   • odd@odd.com' Codin Maticiuc spune:

    Eu vorbeam de Nistor(care a facut din rahat bici), dar ma rog, una citesti si alta intelegi. Daca era legala vanatoarea aceea, te conduceau cainii pe tine la cat e duce capul.

    • poseidon8763@yahoo.com' CetateanCinstit spune:

     Daca eram la fel de agramat ca mata, (ca si tine adica, sa nu cumva sa sari de cur in sus zicand ca am zis ceva de mama ta) poate ma duceau. Dar uite ca nu sunt, deci sunt aici.

     Articolul este despre Irimia/Soimus, deci implicit comentariile ar trebui indreptate spre acea directie…acum, tu daca imi povestesti cu nostalgie de perioada interbelica si despre cum s-a pisat Iliescu pe Romania in 92, e cu totul altceva. Dar mentioneaza inainte.

     Mulțămesc !

     • odd@odd.com' Codin Maticiuc spune:

      E Irimie pretenaș, nu Irimia. Nici nu mă obosesc să mai argumentez, că văd că nu înțelegi nimic. Perioda interbelica, Iliescu, etc.

 9. poseidon8763@yahoo.com' CetateanCinstit spune:

  Prietenas esti cu cei din fata blocului sau a casei in functie de unde locuiesti, nu cu mine 🙂

  Nu ne cunoastem, deci nu vad sensul sa ne tragem de bretele. Poate sa fie Irimia sau Irimie sau chiar Florin Irimia (daca stii despre cine vorbesc). Apropo de corectitudine, daca tot ma iei de “sus” , COdin cel Batran ….termenul de “pretenas”il folosesc boschetarii si eventual miticii care asculta Salam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus