Pe 18 octombrie are loc Congresul extraordinar.

“S-a stabilit ca scrutinul intern pentru alegerea presedintelui PSD sa fie pe 11 octombrie, iar Congresul sa fie pe 18 octombrie la o saptamana dupa. Detaliile pentru scrutinul intern sunt cuprinse in regulamentul de organizare, sunt detalii pe care le va da presedintele Comisiei electorale centrale a partidului, Florin Iordache“, a spus Dragnea, conform Agerpres, la finalul sedintei CExN al PSD, care s-a desfasurat la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca s-au votat mai multe prevederi ale regulamentului privind alegerile, printre care si indeplinirea anumitor conditii de catre cei care vor sa candideze la sefia partidului.

“Am fost trei persoane care am votat impotriva unor conditii de eligibilitate puse pentru candidati si anume 10% din organizatii sa sustina un candidat, adica orice candidat sa depuna la dosarul de candidatura sustinerea a 10% din organizatii, e vorba de patru sau cinci, dintre care obligatoriu organizatia din care face parte, si cred ca la vicepresedinte 5%, organizatia din care face parte si inca una. Am votat impotriva, am incercat sa le spun colegilor mei sa fie de acord sa nu existe niciun fel de conditie pentru a nu spune cineva ca este oprit sa candideze”, a precizat Dragnea.

Presedintele interimar al PSD a mentionat ca au fost argumente serioase din partea celor care au sustinut impunerea unor conditii avand in vedere ca au fost cazuri in istoria partidului cand s-au depus “candidaturi neserioase”. Au fost candidati care in timpul congresului, cu toate ca erau trecuti pe buletinul de vot, s-au retras, a amintit Dragnea.

Pe de alta parte, presedintele interimar al social-democratilor a evitat sa spuna daca va candida la presedintia partidului, afirmand ca, in urmatoarele zile, va finaliza un posibil proiect politic pentru PSD.

stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus