Tumoră vasculară de peste 3,5 kilograme, îndepărtată de medici de pe piciorul unei paciente, la Timișoara. Imagini nerecomandate persoanelor sensibile.

Medicii chirurgi din Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara (SCJUT) au operat luni o pacientă, salvându-i piciorul de la o posibilă amputație.

„Tumora era gigantă. Ocupa aproape în întregime coapsa dreaptă – cu particularitatea că pedicolul femural, în zona inghinală, era înglobat în aceasta. Operația a durat cinci ore, fără incidente. Am protejat vasele de sânge și nervii periferici astfel că pacienta va putea merge bine, fără a fi nevoie de intervenții suplimentare. La sfârsitul operației tumora cântărea peste 3,5 kg. Acum tânăra pacientă urmează o perioadă de convalescență  si tratament specific”, au transmis chirurgii.

Tânara de 29 de ani, internată în Clinica de chirurgie vasculară a SCJUT a fost operată luni, după ce rezultatele investigațiilor au confirmat că este vorba despre o tumoră la piciorul drept.

Conform comunicatului instituției, până a ajunge la doctorii din Spitalul Județean parcursul medical al pacientei a fost destul de complicat și lung, deoarece a fost nevoie de consultații și analize diverse și complexe, pentru a se stabili cu precizie diagnosticul.

„Mă durea coapsa dreaptă si observam cum creste în volum. Timp de 6 ani tot apăreau amorțeli și furnicături, iar la picioare aveam senzația de frig. Toate le-am pus pe seama faptului că m-am ingrăsat si, apoi, tineam cură de slăbire, Într-adevăr, slăbind, piciorul se mai subția însă tot era mult prea mare.

Am fost la un spital din Timișoara, acolo medicii mi-au făcut o operatie de biopsie și de la ei am primit recomandarea să merg la Chirurgie vasculară, la Spitalul Judetean. Aici am intâlnit o echipă de chirurgi care au mai facut astfel de operatii de anvergură si le multumesc pe această cale doamnei doctor Andreea Rață (șef sectie Chirurgie Vasculară) și domnului doctor Sorin Barac (Chirurgie Vasculara si Chirurgie Plastica)”, a spus pacienta.

Chirurgii de la Vasculară spun că astfel de tumori, de asemenea dimensiuni, sunt destul de rare. De regulă, se întâmplă la persoane corpolente deoarece grăsimea suferă modificări și se poate ajunge rapid la tumori și de aici, în cazuri de depășire a pragului de operabilitate, se poate ajunge la amputație majoră.

Specialiștii recomandă pacienților un consult rapid la un medic chirurg  în cazul în care observă modificări substanțiale de pildă, porțiuni de piele încrețită, întărită, membre crescute în volum, total sau parțial.

Echipa operatorie a fost formată din, Ș.L dr. med Andreea Rață, Conf. Dr. Sorin Barac, Dr. Adelina Mzi, Dr. Vadim Breahnă, as. Cecilia Duma și Giorgiana Bobouțanu (foto medalion), medic anestezist.

Imagini nerecomandate persoanelor sensibile.

Sursa: pressalert.ro

SPITAL

8 răspunsuri

 1. O sa dati de acum stiri si poze cu toate operatiile la care participa fica primarului? Chiar este o stire de senzatie si nu trebuia ratata Poate dati stiri si cu pacientii salvati de medicii din spitalul Hunedoara, care poate ar fi mai de interes.

  • laurentiunistor@cdep.ro' Vladuța Lupau spune:

   Sau poate gaseste cineva CV -ul doamnei Budae,nevasta directorului de la spitalul hunedorean si ce anume o recomandă.
   În afara de PSD,desigur.

   • Sau poate se trezeste Gligor sa scape de sleahta Arion-Tripa care mulg Apaprodul de toti banii

    • laurentiunistor@cdep.ro' Marcel Trolacu spune:

     N-aveti voi norocul ăla…

    • Oricum,cea mai originală negociere a vreunui contract colectiv de muncă…s-a desfasurat,anul acesta la ApaPROD.
     A mai auzit cineva ca angajatorul sa ofere MAI MULT decât cere angajatul,undeva in univers?
     Se intampla la APAPROD dar nu pentru prostime ci doar pentru sefi ,unde grilele s-au modificat,peste noapte.
     Ca de obicei,Nistor se jură ca nu știe nimic.

 2. E foarte bine ca se pregateste, si este alaturi de o echipa de profesionisti, dar de aici si pana la a fi o stire …

 3. Bravo, felicitări ! Puteți să fiți mândru, domnule primar, cu o așa fiică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus