Hunedoara Liberă a inventariat cele mai importante proiecte aflate în derulare în orașele Aninoasa, Călan, Hațeg, Petrila, Simeria și Uricani.

ANINOASA

În orașul Aninoasa, administrația se grăbește să finalizeze un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, de modernizare a două străzi în lungime de 2 kilometri. Valoarea totală a proiectului este de 1,6 milioane de lei, iar gradul de execuție este, potrivit primarului Nicolae Dunca, la 70%. Edilul susține că lucrările se vor încheia în maximum 3 săptămâni.

Tot refacerea infrastructurii rutiere vizează și cel de-al doilea proiect amintit de primar. Este vorba despre modernizarea străzii Libertății pe o lungime de 2,8 kilometri, proiect finanțat din bugetul local și a cărui valoare este de 3 milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat și urmează ca, în cel mult două luni, lucrările să fie finalizate.

HPIM1542.JPG

Administrația orașului Aninoasa va începe în acest an construcția unui bloc de 60 de apartamente (locuințe sociale), proiect care va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Valoarea totală este de 13 milioane de lei, iar în acest an a fost virată prima tranșă, în valoare de 900.000 de lei.

Tot din fonduri proprii, administrația finanțează amenajarea unui loc de joacă și a unei capele.

CĂLAN

Cel mai mare proiect aflat în desfășurare în orașul Călan este „Reabilitarea sitului industrial și pregătirea acestuia pentru noi activități”, finalizat în proporție de 90%. Potrivit primarului Adrian Iovănesc, proiectul a cărui valoare totală este de 33 de milioane de euro (fără TVA), va fi finalizat până la sfârșitul acestui an, fiind finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

PLATFORMA INDUSTRIALA CALAN (14)

Tot până la sfârșitul acestui an trebuie finalizat și proiectul de modernizare a Centrului de Sănătate (fosta policlinică). Valoarea acestui proiect este de 1,3 milioane de lei , iar finanțarea este asigurată prin POR 2007-2013.

Al treilea proiect important aflat în desfășurare în orașul Călan este cel de construire și reabilitare a aducțiunilor de apă brută, rezervoarelor și stațiilor de pompare apă, proiect care vizează și localitățile Hațeg și Hunedoara și este derulat de SC APA PROD SA Deva. Valoarea proiectului este de 22,8 milioane de lei și este finanțat din fonduri europene. În același timp se desfășoară lucrări de reabilitare a rețelelor de distribuție a apei potabile.

HAȚEG

Unul din cele mai mari proiecte din Hațeg a fost încheiat recent și a vizat modernizarea unui număr de 25 de străzi din localitate. Valoarea lucrărilor este de 6 milioane de euro, iar finanțarea a fost asigurată din fonduri europene. Tot în ceea ce privește infrastructura, la Hațeg se află în plină desfășurare proiectul de reabilitare a rețelelor de distribuție a apei, proiect derulat de SC APA PROD SA și finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Sectorial. Acest proiect are un grad de execuție de 90%, spune primarul Marcel Goia.

INTERSECTIE HATEG (2)

Una din prioritățile administrației orașului este introducerea apei potabile în localitatea aparținătoare Silvașu de Sus. Lucrările sunt finalizate în proporție de 70%, însă greul abia acum începe, pentru că ultima parte a proiectului vizează lucrări pe drumul care traversează satul spre Mănăstirea Prislop. Valoarea totală a lucrărilor este de 1 milion de lei, iar banii au fost alocați de Guvern.

Administrația din Hațeg trebuie să se asigure că, până la sfârșitul acestui an, vor fi finalizate și lucrările la Centrul de Informare Turistică. Proiectul valorează 100.000 de euro și este finanțat din fonduri europene. Potrivit primarului Marcel Goia, gradul de execuție este de 30%. De asemenea, administrația se pregătește să demareze lucrările de reabilitare a creșei din Hațeg, proiect în valoare de 100.000 de euro și finanțat din bani de la bugetul de stat.

PETRILA

Cel mai important proiect aflat în derulare în orașul Petrila vizează refacerea infrastructurii rutiere din localitate. Proiectul integrat de reabilitare și modernizare a rețelei de străzi din Petrila este finanțat din fonduri europene și trebuie finalizat până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an. Potrivit primarului Ilie Păducel, gradul de execuție a lucrărilor este de aproape 90%, iar în cadrul proiectului vor fi modernizate nu mai puțin de 53 de străzi, care însumează aproape 35 de kilometri. Valoarea totală a proiectului este de 50.000.000 de lei.

Un alt proiect finanțat din fonduri europene este reabilitarea și modernizarea Centrului Medical Multifuncțional (fosta policlinică). În cadrul acestui proiect, care trebuie finalizat până la sfârșitul lunii noiembrie, vor fi modernizate și dotate cu aparatură de ultimă generație un număr de 15 cabinete medicale. Valoarea totală a proiectului este de 9 milioane de lei. (foto: cronicavj.ro)

petrila sursa cronicavj.ro

Tot în derulare se află și un proiect început în urmă cu trei ani care vizează anveloparea unui număr de 10 blocuri de locuințe. Primarul speră că rebilitarea termică a blocurilor incluse în program se va finaliza în această toamnă.

SIMERIA

Parcul de afaceri din Simeria este amenajat şi structurat pe spaţii de închiriere de patru tipuri, având suprafeţe cuprinse între 30 şi 400 mp, cu toate utilităţile asigurate (reţea de alimentare cu energie electrică, gaz, apă, canalizare, comunicaţii). De asemenea, a fost prevăzut și un Centru expoziţional – regional, ce se va compune din cinci compartimente, cu toate utilităţile asigurate, gata pentru organizarea de evenimente promoţionale. Proiectul a fost implementat în perioada octombrie 2010 – decembrie 2014, fiind finanțat de Uniunea Europeană și are o valoare de aproape 22 de milioane de lei. (foto: glasul-hd.ro)

simeria sursa glasul-hd.ro

Cu banii primiți de la Guvern, administrația locală din Simeria a continuat lucrările de introducere a canalizării și de amenajare a staţiilor de pompare. Pentru acest proiect, Guvernul a alocat peste 4 miliarde de lei vechi în acest an.

Bani de la Guvern au fost alocați și pentru refacerea infrastructurii rutiere din oraș și din localitățile aparținătoare – 4,8 miliarde de lei vechi în acest an.

URICANI

Orașul Uricani a primit de la Guvern prima tranșă de fonduri pentru finanțarea lucrărilor de modernizare a drumurilor vicinale de pe raza localității. În acest an, proiectul administrației din Uricani a primit 590.000 de lei, sumă care reprezintă 8% din valoarea totală a proiectului care prevede modernizarea a peste 60 de kilometri de drumuri. Primarul localității, Dănuț Buhăescu, spune că prioritate la început de proiect au drumurile unde sunt situate mai multe gospodării, fiind vorba despre aproximativ 9 kilometri. Valoarea totală a proiectului este de 8,7 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată de la Guvern.

În ceea ce privește atragerea de fonduri europene, primăria condusă de Dănuț Buhăescu se pregătește să aplice pentru modernizarea și dotarea cu echipamente a Școlii Generale nr. 2. Proiectul se află în faza studiului de fezabilitate și va fi depus la ADR Vest după publicarea ghidurilor de finanțare. De asemenea, edilul mai spune că administrația pe care o conduce are pregătite sumele necesare pentru anveloparea blocurilor de locuințe.

uricani sc 2

O notă aparte în cazul orașului Uricani este dată de impasul în care se află construcția DN66A Uricani – Băile Herculane. Dănuț Buhăescu spune că a cerut sprijinul Guvernului pentru a continua lucrările la „Drumul lui Băsescu”, drum care ar urma să deschidă Valea Jiului și să contribuie la crearea unei alternative la minerit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus