Contractele de finanțare au fost semnate miercuri.

Miercuri, 17 mai 2017, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), ai primăriei municipiului Orăștie și ai primăriei orașului Uricani au semnat contractele de finanțare pentru următoarele proiecte:

  • Amenajare de spații verzi publice cu acces nelimitat în zona urbană degradată „Stadion Mecanica” din Municipiul Orăștie, județul Hunedoara – beneficiar: municipiul Orăștie
  • Regenerare urbană în orașul Uricani, Județul Hunedoara – beneficiar: orașul Uricani

Semnatarii acestor contracte au fost primarii celor două localități care vor beneficia de finanțare Regio-POR 2014-2020: Ovidiu-Laurențiu Bălan – Orăștie și Dănuț Buhăescu – Uricani, alături de Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

ORĂȘTIE

Proiectul municipiului Orăștie va fi implementat pe parcursul a 38 de luni și vizează reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante și neutilizate din zona Stadion Mecanica a municipiului Orăștie.

Prin implementarea proiectului  se va amenaja o suprafață de 35.125 mp – de spații verzi noi, se vor moderniza 1,21 km de stradă urbană și se vor crea facilități pentru recreere: un teren multifuncțional pentru sport, un loc de joacă pentru copii, o zonă de fitness, un skatepark, o scenă pentru activități culturale, și o fântână arteziană.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de aproximativ 12,1 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 14, 2 milioane lei.

URICANI 

Proiectul orașului Uricani va fi implementat pe parcursul a 28 de luni și vizează reconversia şi refuncţionalizarea unei suprafeţe din oraşul Uricani de 20.073 mp – degradată și neutilizată, cu scopul transformării acesteia într-o zonă cu spațiu verde, pentru promenadă și agrement cu zone pentru activități sportive, trasee pentru bicicletă și locuri de joacă pentru copii.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de aproximativ 11 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 11,3 milioane lei.

Cele două proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanțare vor fi implementate cu fonduri europene nerambursabile acordate prin Regio-POR 2014-2020, axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, apelul de proiecte pentru prioritatea de investiții 5.2 – Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Primul apel de proiecte lansat în cadrul priorității de investiții 5.2, în data de 25.05.2016 și închis în data de 25.11.2016 a fost de tip competitiv și a avut o alocare de 10,59 milioane euro. În data de 15 aprilie 2017 a fost lansat al doilea apel de proiecte de tip competitiv și este deschis până la data de 15 octombrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus