Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că persoanele care au simptome asociate COVID-19 pot solicita urna mobilă de vot şi a precizat că va exista la fiecare secţie un stoc de măşti pentru cei care nu au.

“Recomandarea noastră a fost către toţi cei care au simptome asociate şi nu apucă să fie diagnosticaţi să consulte medicul de familie şi să ceară deplasarea urnei mobile, pentru că vom deplasa urne mobile pentru a asigura exercitarea dreptului de vot şi pentru cetăţenii care sunt bolnavi şi trataţi, în special şi pentru cetăţenii care sunt trataţi prin izolare la domiciliu, de asemenea pentru persoane de contact cu persoane diagnosticate cu COVID care sunt în carantină la domiciliu. Ca atare, orice persoană care are simptome e bine să apeleze la medicul de familie să ceară deplasarea urnei mobile”, a explicat premierul, la sediul PNL.

Potrivit acestuia, importantă este respectarea măsurilor obligatorii în secţiile de votare: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor la intrare şi ieşire, astfel încât, în situaţia în care este cineva infectat, să nu transmită virusul prin ştampilă, prin buletinul de vot pe care pune mâna.

“Am luat măsuri raţionale, ne-am uitat şi în alte ţări ce măsuri au adoptat. Am adoptat cam toate măsurile care reduc riscul de răspândire a virusului şi care să ofere garanţia omului că poate să vină la vot fără să existe riscul de infectare”, a adăugat Orban.

El a anunţat că toţi cei care nu au mască vor primi la intrarea în secţia de votare una.

“Vor primi mască. Noi am prevăzut în reglementări şi în planul de pregătire pentru fiecare secţie de votare existenţa unui stoc de măşti care să fie pus la dispoziţia cetăţenilor care vin la vot şi care vin fără mască”, a detaliat liderul PNL.

sursa: agerpres

3 răspunsuri

  1. Ai luat masuri pe p****a m**ii. Ati dormit in post 9 luni si acum vreti voturile noastre, incompetenti ordinari ce sunteti. Sa te duci tu cu urna mobila la bolnavii de covid, sa risti tu mai derbedeule. Doar voturi si posturi aveti in cap, ca de populatie ati uitat din martie pana in august, cand brusc v-ati trezit ca aveti iar nevoie de voturi sa ramaneti pe posturile alea platite regeste si sa stati sa beti si sa fumati prin birouri.

    • Omule, ne bagam si noi la 2 kile de faina si 2 litri de ulei. Intreaba si tu pe la partide daca mai exista traditia romaneasca. Daca ne mai dau si doua pungi si un pix cu sigla partidului, oameni ne-am facut pentru inca 4 ani. Te rog sa-mi spui si mie unde este balciul si daca se dau si 2 mici si o bere., La cacana am fost si nu se mai da nimic.

    • Înțelege-l și pe el Omule! A fost un biet șomer îmbrăcat în palton primit de pomana. Foametea îndelungată te face lacom când dai de mese îmbelșugate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus