El a afirmat, totodată, că se fac mai multe evaluări privind creşterea pensiilor

Premierul Ludovic Orban a declarat că, în situaţia în care PSD va susţine în continuare dublarea dintr-o dată a alocaţiilor pentru copii, liberalii vor ataca la Curtea Constituţională această prevedere, deoarece nu există resurse financiare.

„Odată ce a fost adoptată OUG, începând cu luna august se majorează alocaţiile cu 20 la sută. Noi am decis dublarea alocaţiilor, dar din mai mulţi paşi. (…) Evident că, dacă în populismul lor, care nu are la bază niciun fundament economic şi care arată lipsa de grijă şi responsabilitate faţă de binele României, dacă pesediştii vor ţine în continuare pe această monedă cu dublarea alocaţiilor, sigur că o vom ataca la CCR pe un motiv foarte simplu şi anume acela că nu poţi să generezi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a afirmat Orban.

El a afirmat, totodată, că se fac mai multe evaluări privind creşterea pensiilor.

„Garantez că pensiile vor creşte şi vor creşte cu minim 10 la sută, ceea ce nu este puţin lucru. În toată Europa, în toată lumea economiile au căderi masive provocate de epidemia de cononavirus şi aproape în nicio altă ţară nu se cresc venituri: pensii, alocaţii. Cu toate astea, Guvernul pe care îl conduc va face această majorare. Singurul mesaj pe care vreau să-l transmit este că o vom face astfel încât să şi putem plăti pensiile crescute în funcţie de evoluţiile prognozate ale economiei româneşti şi ne dorim să creştem în continuare pensiile, dar numai pe baza unei creşteri economice sănătoase”, a adăugat premierul.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că prin modificarea introdusă de Guvern privind alocaţiile pentru copii „se taie 80%”, în condiţiile în care legea prevede majorarea acestora cu 100%.

„Este a treia ordonanţă, dar modificarea este că taie 80%, nu că măreşte cu 20%, fiindcă legea este cu mărire de 100%. Să vină ordonanţa, să o dea, să emită ceva, să îşi asume ceva odată, că până acum nu şi-a asumat absolut nimic acest Guvern. (…) PSD vrea să respecte legile ţării, respectiv dublarea alocaţiilor”, a spus Ciolacu. El a adăugat că, în momentul de faţă, Guvernul poate susţine financiar dublarea alocaţiilor.

Sursa: Agerpres

2 răspunsuri

 1. carmennicol@yahoo.com' doN't publish me spune:

  Da?
  Am decis sa-mi numesc copilu’, puradelu, boracu’ feciorasu’ in fine sa-l strig O”..”os
  Cum va place cu O”..”os? OaRe frantsuzilor le-ar place cu O”..”os?
  Realizatsi voi realizati ce chestie cu OROS cosmaRu francezilor

 2. alupensionaru@yahoo.com' Liberalii, acesti PSD-isti mai prosti ! spune:

  Dom` Sica, vezi cum rezolvi cu majorarea pensiilor ca ai votat-o si matale iar Dom` Presedinte a promulgat-o si s-ar putea sa se supere. Sau o contestati si p`asta la CCR ? Ati fi mai tari decat Dragnea care si-a daramat propriile guverne prin motiun. Da fa-o repede ca vine motiunea si nu mai apuci !….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus