Cântăreţul spaniol Pablo Alboran va veni în premieră în România, pentru a susţine un concert, pe 27 mai, la Sala Palatului din Bucureşti.

Pablo Alboran este considerat un fenomen al muzicii spaniole, fiind cel mai bine vândut artist al ultimilor patru ani în Spania, Portugalia şi America Latină şi având 30 de discuri de platină câştigate în întreaga Europă la numai 25 de ani, după doar patru ani de carieră.

Născut în 1989, la Malaga, muzicianul, cântăreţul şi compozitorul Pablo Alboran a fost pasionat de mic de muzică, a luat lecţii de pian, chitară clasică şi flamenco, iar la 12 ani a compus primele sale piese. După vârsta de 14 ani a dat reprezentaţii muzicale în cluburi şi baruri din Spania sub numele de “El Blanco Moreno” (Brunetul alb). De la lansarea primului său album, în 2011, Pablo Alboran a înregistrat succes după succes, câştigând peste 40 de premii internaţionale şi peste 30 de discuri de platină.

A cântat cu Carminho şi Diana Navarro pe cel de-al doilea album al său, iar, înainte de lansarea primului său album, avea deja peste 40 de piese compuse.

Pablo Alboran a avut parte, înainte de susţinerea producătorilor muzicali de la EMI Music, de susţinerea a milioane de fani din toată lumea pe YouTube, după ce a postat câteva piese compuse de el. Succesul l-a luat prin surprindere pe Alboran, care înainte de a-şi lansa primul album, era remarcat de artişti precum Ricky Martin şi Kelly Rowland de la Destiny’s Child.

Primele sale două albume l-au menţinut timp de 70 de săptămâni pe primul loc în topul celor mai ascultaţi şi bine vânduţi artişti în Spania şi Portugalia. Cu 20 de discuri de platină în 2011, Alboran a fost declarat artistul anului în Spania, iar piesa “Solamente Tu” a devenit cea mai bine vândută piesă a anului 2011.

Alboran a primit numeroase distincţii şi premii la cele mai respectate gale muzicale din ţările latine. În noiembrie 2012, a lansat cel de-al treilea album al său, “Tanto”, care a ajuns imediat după lansare pe primul loc în topurile muzicale din Spania câştigând în prima săptămână trei discuri de platină. Până în aprilie 2013, albumul “Tanto” a câştigat şapte discuri de platină în Spania şi Portugalia şi a stat timp de 15 săptămâni pe primul loc în topurile spaniole.

După doar doi ani şi jumătate de carieră şi trei albume lansate, Pablo Alboran a vândut peste un milion de albume.

mediafax

foto http://monitorlatino.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus