În secțiile ATI de la spitalele suport Covid din județ sunt 11 locuri pentru bolnavii de COVID-19 şi toate sunt ocupate

Trei pacienți infectați cu noul coronavirus au fost transferați azi noapte la Arad, pe Secția Clinică de Anestezie și Terapie Intensivă II, deoarece la Hunedoara nu mai sunt suficiente locuri pentru pacienții care necesită terapie intensivă. Cei trei pacienți au și alte afecțiuni medicale printre care hipertensiune, obezitate, insuficiență cardiacă etc., potrivit Europa FM.
„Am fost contactați azi-noapte, în jurul orei 00.00 să primim trei pacienți din județ”, a declarat pentru Europa FM Florina Ionescu, manager Interimar SCJU Arad

Alte patru persoane din judeţul Hunedoara diagnosticate cu COVID-19, care necesitau internarea în secţii ATI, au fost trimise de medici la alte spitale din ţară, în contextul în care unităţile medicale din zonă nu mai pot prelua astfel de cazuri grave deoarece toate locurile sunt ocupate.

„Din păcate, faţă de perioada martie-aprilie, acum s-au înmulţit cazurile cu complicaţii. Capacitatea ATI este limitată la nivelul judeţului. Am fost nevoiţi să transferăm pacienţi care aveau nevoie de medicaţie şi de tratament în ATI, în alte judeţe. Am transferat pacienţi la Timişoara, Caracal, Mureş, Reşiţa, în funcţie de cum am fost ajutaţi de Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI), pe partea medicală. Încă sunt foarte multe persoane care nu cred în acest virus şi ajung la spital într-o fază gravă”, a declarat, luni, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) prin care s-a impus, de la 1 august, purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate de pe raza judeţului Hunedoara este o consecinţă a creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în ultima săptămână media fiind de circa 20 de cazuri noi pe zi.

În judeţul Hunedoara au desemnate spitale-suport COVID-19 unităţile medicale din Hunedoara, Haţeg, Lupeni, Orăştie, Vulcan şi Geoagiu. În secţiile ATI ale acestor spitale au fost rezervate 11 locuri pentru bolnavii de COVID-19 şi toate sunt ocupate.

Un răspuns

  1. Oare nu se gandesc autoritatile locale ca ar fi necesar sa desemneze si un spital covid in judetul nostru, unul din cele cu multe paturi de ATI si care a mai tratat cazuri covid? Macar sa nu mai fim nevoiti sa trimitem pacientii gravi in alte judete…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus