2014 este primul an în care Dealul Cornetului din Poienița Voinii va rămâne pustiu. Festivalul Pădurenilor inițiat de regretatul interpret de muzică populară Drăgan Muntean se mută definitiv la Deva.

În acest an ar fi trebuit să aibă loc ediția cu numărul 33 a Festivalului tradițional de la Poienița Voinii, însă conducerea Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Hunedoara a luat decizia de a muta festivalul definitiv la Deva. Practic, la Deva va avea loc a treia ediția e unui festival-concurs (început în urmă cu 3 ani) și tot în reședința județului va avea loc și Sărbătoarea Pădurenilor. Evenimentele se vor desfășura pe parcursul a două zile (30-31 august) în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”.

În motivarea întreruperii tradiționalei Serbări a pădurenilor, reprezentanții Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Hunedoara au declarat la un post local de televiziune că numărul mic de participanți din ultimii ani justifică această decizie.

Sărbătoarea de pe Dealul Cornetului a fost organizată prima dată în urmă cu 33 de ani de Drăgan Muntean, interpret născut în satul Poienița Voinii (comuna Bunila). După ce acesta a murit, serbarea s-a transformat într-un omagiu adus artistului a cărui casă memorială a devenit pentru mulți hunedoreni loc de pelerinaj.

CITEȘTE ȘI: Fratele nostru vitreg, Drăgan Muntean

9 răspunsuri

 1. baranmariana@yahoo.com' Baran maria spune:

  destul de rau ca se muta cine va merge din partea locului la deva?eu una si familia nu si multi alti vor face la fel mai ales cei in virsta urit din partea lor ca au luat o astfel de decizie

 2. dorin_ilea@yahoo.com' Dorin Hunedorenaul spune:

  Rusine autoritatilor locale!!!!!!!!!!!era un festival tare drag padurenilor(si eu ma trag din acea zona)…….Padureni nu insemna Deva nici pe departe,cel mult eventual Hunedoara……iar lumea a incetat sa mai vina in numar mare datorita datilor foarte tarzii gen 29 august,alese,iar acolo de regula in septembrie ploaie si e foarte frig noaptea,iar trupele invitate nu mai erau de asa mare anvergura ca mai demult,ori fiti sigur ca pentru trupele noastre locale de care suntem satuii la toate spectacolele din judet nu se mai sinkiseau oamenii sa bata atata drum……..cum e si vorba “muzica face o nunta”…….tot asa si acolo muzica facea tot farmecul……..daca chemati trupe de 2 lei nici sa nu va asteptati sa mai mearga lumea…….parearea mea!!!

 3. mironmuntean1959@yahoo.com' MUNTEAN MIRON spune:

  Să-l facă și la Găuricea dar să nu-i mai spună ,,FESTIVALUL PĂDURENILOR”, sau să-l asocieze cu aceștia.

 4. dorin_ilea@yahoo.com' Dorin Hunedoreanul spune:

  Toti Padurenii si nu numai care sunt doritori sa semneze online petitia anti-acestei decizii de mutare a festivalului,sunt rugati sa acceseze acest link postat de mine!!!Multumesc anticipat!!!!trebuie facut ceva neaparat,lucrurile nu pot fi lasate asa!!!!http://www.petitieonline.com/spune_nu_mutarii_festivalului_padurenilor

 5. Acus, acus se muta de tot si Festivalul Opera Nights la Deva…

 6. Rusiinneeee…

 7. florin21_florin21@yahoo.com' jigo florin spune:

  este ceva ciudat ca ser muta la deva nu mai e ca si in aier libe nu mai e aceasi admosfera nu mai poti mere cu cortu nu mai poti sa mai faci cate ceva finca inauntru nu ai loc nici sa rasufli apai decum sa te mai si distrezi

 8. amacoc@yahoo.co.uk' padureanca spune:

  Tocmai am citit un articol intr-un ziar,unde se spune ca,Poienita Voinii,geografic vorbind,este un loc greu accesibil…..Acum dam vina pe drumuri sau chiar pe amplasarea satului,dar oare pe vremea lui Dragan,cum de venea atata lume???Nu era aceeasi zona geografică? Da,era aceeasi,doar ca el,Dragan,se ocupa din timp ca drumul sa fie reparat si sa fie in conditii cat mai bune,pentru ca sa nu fie un impediment pt nimeni.Mii de oameni se strangeau pe Dealul Cornetului pt ca era anuntat din timp,i se făcea publicitatea cuvenita unui asemenea eveniment….etc.Un lucru e foarte sigur,Dragan făcea totul din suflet si pt suflete (poate de aceea si avea efectul dorit aceasta manifestare) !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus