Au fost provocate importante pagube materiale în 46 de comune și orașe

În urma inundațiilor care au avut loc în luna iunie în județul Hunedoara au fost provocate importante pagube materiale în 46 de comune și orașe.

Au fost afectate, în principal, obiectivele de infrastructură locală (drumuri județene, drumuri comunale, străzi, drumuri vicinale, drumuri auto forestiere, poduri, podețe, traversări pietonale, rețele de alimentare cu apă, rețele de canalizare, stații de epurare etc.), locuințe, anexe gospodărești, obiective socio-economice, lucrări hidrotehnice și terenuri agricole cultivate.

Valoarea totală a pagubelor produse pe teritoriul județului Hunedoara de calamitățile naturale cauzate de inundații este de 56.700.417 lei, din care la obiectivele de infrastructură locală valoarea este de 34.204.000 lei.

Instituția Prefectului-Județul Hunedoara, prin prefectul Vasilică Potecă, a inițiat și transmis Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Ministerului de Finanțe un proiect de Hotărâre de Guvern  care prevede acordarea de despăgubiri pentru Unitățile Administrativ Teritoriale pe raza cărora au fost înregistrate pagube materiale, inclusiv pentru Consiliul Județean Hunedoara.

Locuitorii din zonele afectate, care în această perioadă au înregistrat pagube materiale în gospodării, vor primi despăgubiri de la Guvernul României, în baza Hotărârii nr. 481/2020 privind acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații în cursul anului 2020.

Sursa: Instituția Prefectului Hunedoara

Un răspuns

  1. carmennicol@yahoo.com' doN't publish me spune:

    Da? Au fost afectate de inundatii casele voastre de sute de mii de euro construite din veniturile din agricultura, pensii, si salarii modeste de bugetari?
    Stiu,,stiu ca haveti acolo si oameni de afaceri dar si ingineri calculatoristi foarte bine platiti.
    In rest, doriti locul intai la Concursul national Krng nd Fckng?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus