Fără doar și poate, cea mai gustoasă pâine este cea făcută în casă, după rețeta românească. Iată cum o poți prepara.

Ingrediente

  • 1 kg de făină
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingurinţă de sare
  • 1 linguriţă rasă de zahăr
  • 1/2 de litru de apă

Cum se prepară

Dizolvați drojdia într-o cană cu apă călduţă, împreune cu sarea, zahărul şi 150 g făină (cât să se îngroaşe puţin). Maiaua se lasă apoi la crescut cam 20-30 de minute, scrie acasalaromani.ro.

Apoi, într-un castron se adaugă treptat restul de făină, apa călduţă, uleiul și se frământă să nu rămână cocoloaşe. Se frământă până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină.

Pâine de casă, rețeta tradițional românească. Se lasă aluatul la crescut vreo oră sau până când îşi dublează volumul. Aluatul se împachetează de la exterior către interior şi se mai lasă la crescut încă o oră în tavă. Se preîncălzeşte cuptorul şi se dă pâinea la copt, nu înainte însă de a se unge cu o pensulă cu apă şi a se cresta.

Pâine de casă, rețeta românească. Cea mai gustoasă. Pentru o pâine cu o crustă crocantă, puneți un vas cu apă în cuptor, pe o treaptă mai jos. Se coace pâinea între 45 de minute şi o oră, în funcţie de cuptor. E gata când crusta devine tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus