A „furat” meseria pe meleagurile hunedorene, iar acum chinezii l-au invitat să se înfrupte și ei din experiența administrativă a noului jupân.

 

Corporatistul Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara, efectuează zilele acestea o vizită de lucru în îndepărtata Chină.

Sub protecția anonimatului, sursele noastre din Beijing susțin că întâlnirea a fost solicitată de partea chineză, impresionată de rezultatele administrative de excepție înregistrate de Mircea Bobora în fruntea Consiliului Județean. Astfel, agenda neoficială a întâlnirii este mult mai importantă, așa că că se anunță un schimb de experiență din care chinezii vor avea foarte multe de învățat.

Un prim subiect ar fi legat de intenția asiaticilor de a construi un drum de acces spre Marele Zid Chinezesc. Pe surse, proiectul este copiat la indigo după drumul spre cetățile dacice, însă chinezii nu au înțeles deocamdată cum se poate folosi piatră luată cu tupeu din albia râului și să decontezi piatră concasată, iar „amenda” să o plătească tot contribuabilii și nicio instituție a statului să nu se sesizeze.

Chinezii așteaptă cu sufletul la gură informații noi despre rezultatele recente ale implicării lui Mircea Bobora în domeniul sănătății, cunoscută fiind preocuparea președintelui pentru sănătatea hunedorenilor – așa cum a declarat în mai multe rânduri. Situația Spitalului Județean din Deva este atent studiată de mai multă vreme de chinezi, care par în sfârșit să priceapă strategia revoluționară aplicată de Bobora: cu cât condițiile oferite pacienților sunt mai proaste și mai scumpe, cu atât aceștia se „vindecă” mai repede, motivați astfel să fugă mâncând pământul din spital. Șobolanii de la pediatrie, clanțele rupte, faianța spartă, igrasia, toate acestea au rolul rol bine studiat în creerea omului de tip nou, capabil să facă față greutăților vieții.

Alte teme de discuție propuse de chinezi sunt: strategia care a permis autorităților județene să păstreze câinii comunitari pe străzile orașelor în ciuda cheltuirii unor sume impresionante, precum și strategia de a conserva prin neutilizare echipamentele de zeci de milioane de euro ale deponeului ecologic – care trebuia să duduie de mai bine de trei ani, dar nu e gata nici în zi de azi (și nici nu va fi funcțional degrabă).

Pe surse, Bobora va fi invitat să țină și un seminar pe teme de e-guvernare în fața unor studenți și ingineri IT, pentru a le împărtăși tehnici și strategii inedite, de care chinezii, cât se dau ei de mari specialiști, habar nu au. Se spune că la întâlnire ar fi fost invitată și echipa de specialiști din CJ Hunedoara, dar, de teamă că îi fură chinezii și că nu s-ar mai descurca fără ei, Mircea Bobora i-a lăsat acasă. Cine l-ar mai ajuta la „inginerii” dacă rămâne fără ei…?

De vizita lui Bobora în China vor să profite și câțiva responsabili politici de rang înalt din departamentul de propagandă. Sursele noastre au intrat în posesia notițelor pe care și le-a pregătit Mircea Bobora pentru această discuție. Iată, în exclusivitate, un pasaj sugestiv: „Populimea trebuie să creadă că tu muncești neobosit în slujba ei, dar mai ales că ai în colțul ochiului o lacrimă atunci când îi vezi suferința. De exemplu, cu copiii: chiar dacă ești obligat prin fișa postului să te îngrijești de Pediatrie, te poate durea-n cot tot anul, dar cu o condiție – de Crăciun să duci câteva pungi cu cadouri copiilor internați (de preferat, cumpărate din banii contribuabililor…) în mizeria de acolo și să ai grijă să anunți presa, să scrie despre gestul tău creștinesc, smerit.”

Punctul culminant al vizitei oficiale a președintelui Consiliului Județean va fi însă întâlnirea cu omologii săi chinezi, pentru care Bobora are pregătit un mesaj special: care este secretul să ajungi șef fără să verși un strop de sudoare pentru partid, iar de a doua zi să întorci spatele sfidător celor care te-au votat și celor care au muncit pentru succesul tău, pupându-te pe bot cu „greaua moștenire” și bătându-te cu cărămida în piept cu marea ta „competență”.

 În loc de concluzie

Hai, dom-le Bobora, chiar atât de mult disprețuiești banii boborului, că ți-a venit dumitale la început de an să-i arzi pe bilete de avion tocmai la capătul lumii, în China?! Nu era mai bine să te ocupi puțin de „Chinul nostru”, domnule președinte peste zecile de probleme ale Consiliului Județean, că de „China lor” știm că are cine să se ocupe.

Regula gospodarului cumsecade e să dea cu mătura în bătătură și abia apoi să umble langa prin sat. Fix asta ne lipsea după un an catastrofal, o plimbare inutilă de-a matale fix în China…

_____

Acest material este prezentat sub formă de PAMFLET. A se trata ca atare!

3 răspunsuri

  1. Go go Mircea la TsingTao

  2. Daca n-ar fi de plans, e de ras…

  3. boolangist@yahoo.com' Boo Langist spune:

    Au fost interesati de unul din rezultatele de exceptie de la Apaprod…cum a reusit sa micsoreze salariu (prin taierea transportului) cand toata lumea le creste …au fost uau la faza asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus