În cadrul Complexului Arsenal Park de la Orăştie se va construi un centru de agrement pentru care se vor investi 6 milioane de euro şi care va include, printre altele, patinoar sintetic, parc de aventură cu traseu de căţărat în copaci şi un turn pentru sporturi extreme.

Întreaga structură care se va crea prin intermediul proiectului va funcţiona ca un tot unitar, fiind destinată atât turiştilor care vor utiliza şi serviciile de cazare din cadrul Arsenal Park, cât şi turiştilor interesaţi doar de zona de agrement.

Investiţia va cuprinde: un loc de joacă pentru copii, un parc de aventură cu trasee de căţărat în copaci formate din peste 79 de platforme şi dispozitive amplasate la o înălţime de până la 25 de metri, 9 kilometri de piste de biciclete asfaltate, un turn pentru sporturi extreme de 40 de metri de pe care va porni o tiroliană cu lungimea de 600 de metri (cea mai lungă tiroliană din ţară), un patinoar sintetic şi un skate parc din beton cu suprafaţa de 1.500 de metri.

Lucrările de construcţie au început la sfârşitul lunii iunie şi se vor încheia în august anul viitor.

Valoarea totală a proiectului este de 27.642.394,85 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 12.076.423,39 lei .

Proiectul este co-finanţat prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regională 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul, contribuţia beneficiarului (40%), în bază contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Un răspuns

  1. d.bretean@yahoo.com' Dorel Bretean spune:

    Si ți se pare interesant? Eu am fost cu fiul meu de 6 ani acuma si ne au spus “la ora 5 e închis publicului”. Ce ar fi interesant pt mine când fiul meu gata Gradi la 4,30 si nu mai putem intra la Arsenal la 5….Frustrant. Trebuie sa fug pana in GEOAGIU bai sa compensez cu ceva… Cu urări de bine pt cei de acolo (arsenal.n.mea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus