Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului începe la ora 12

Parlamentul va dezbate şi va vota miercuri, de la ora 12,00, moţiunea de cenzură depusă după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, au decis, marţi, Birourile permanente reunite.

Guvernului i se rezervă 60 de minute pe care le utilizează la începutul şi la sfârşitul dezbaterilor, au decis Birourile permanente reunite.

De asemenea, grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat li se alocă timpul maxim corespunzător numărului membrilor, luându-se în calcul câte 10 secunde pentru fiecare parlamentar, la care se adaugă, cu acelaşi calcul, deputaţii şi senatorii neafiliaţi.

Astfel timpul total maxim afectat este următorul: pentru PSD – 34 de minute, pentru PNL – 18 minute, USR – 7 minute, Pro Europa – 4 minute, UDMR – 5 minute, PMP – 2 minute, Grupul minorităţilor naţionale – 3 minute, deputaţi şi senatori neafiliaţi – 6 minute.

Moţiunea de cenzură, intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti” şi semnată de 208 parlamentari PSD şi UDMR, a fost prezentată luni în plenul Parlamentului.

Pentru a trece moţiunea de cenzură, este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari. PSD are 202 de parlamentari şi UDMR – 30.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţa comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege, iar în termen de trei zile de la prezentarea proiectului se poate depune o moţiune de cenzură. Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură depusă a fost adoptată. Dacă Executivul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

Sursa: Agerpres

2 răspunsuri

  1. Pingback: Parlament: Moţiunea de cenzură – dezbătută şi votată miercuri | Stiri pe judete

  2. Motiune@Sica.pnl' Sase ! Vine motiunea.... spune:

    Poate ca cititorii Hunedoara Libera ar trebui sa stie si ca intre 4 si 5 Februarie ac Guvernul Meu a lucrat de i-a sarit camasa pentru a scoate pe banda rulanta 24 de OUG prin care sa eludeze dezbaterile parlamentare pentru toate problemele care-i privesc pe cetatenii Romaniei. De la privatizarea sistemul de Sanatate (implicit falimentarea celui public !) pana la modul de viciere a alegerilor care urmeaza. Au muncit de le-au sarit capacele, pana-n miezul noptii !
    Cum s-ar zice, noaptea ca liberalii ! Si mai radem de Dragnea, Ciordache si ai lui care au trecut o ordonanta – doua noaptea ca hotii !….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus