Documentul are 237 de semnături

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc joi dimineaţa, în şedinţă comună, pentru citirea moţiunii de cenzură, care va fi dezbătută şi votată săptămâna viitoare, pe 10 octombrie.

„Avem moţiunea citită mâine şi discutată şi votată joia viitoare, pe 10 octombrie”, a anunţat miercuri liderul grupului PRO România, Victor Ponta, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

Moţiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost depusă marţi de Opoziţie.

Miercuri a avut loc o şedinţă de plen comun al Parlamentului în care ar fi trebuit să se citească moţiunea, dezbaterea şi votul fiind programate iniţial pentru sâmbătă. Însă, şedinţa de plen a fost suspendată ca urmare a respingerii, prin vot, a programului de lucru şi a ordinii de zi. În aceste condiţii, Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor s-au reunit, din nou, pentru a doua oară în aceeaşi zi, şi au stabilit un alt calendar al moţiunii de cenzură.

Documentul are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, este nevoie de 233 de voturi favorabile.

În textul moţiunii se solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului considerat cel mai nociv din ultimii 30 de ani, iniţiatorii arătând că, imediat după acest moment, Opoziţia va propune „cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români”, anticipându-se că soluţia benefică este un “guvern suplu”, cu 15 ministere.

Semnatarii susţin că soluţia după demiterea Guvernului PSD înseamnă şi adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat către dezvoltarea şi modernizarea ţării şi către prosperitatea reală a fiecărui român.

4 răspunsuri

 1. manele@sica.pnl' Lucrul bine facut ! spune:

  A fost tare vesel cu Catu pus sa vorbeasca aproape… Daca venea Sica sa interpreteze cateva manele deocheate, avea incomparabil mai mult succes !

 2. Stalker@Romania.ro' Caderea domnitoorilor-bucuria nebunilor ! spune:

  Urale, aplauze sustinute !
  Asteptam cu vie emotie Programul de guvernare al PNL+USR+PMP+Plagiatori+UDMR !

 3. Catule nu fii trist ca asa-s PNL-istii si USR-istii…Nimic nu le oplace mai mult decat sa chiuleasca pe banii statului….
  Ce mai veselie de neam prost a fost cand s-a votat amanarea citirii motiunii !
  Si mai vorbesc de Veorica, de Ciordache sau Nicolicea. E clar: PNL=PSD = …..

 4. 237 Coane Fanica, ma jur !…. Doua la Prefectura, doua la scoala de fete, douia la Bruxelles (Siegfried Muresan, Rares Bogdan, Dacian Ciolos si Clotilde Armand).
  Ce mai ? 237 in cap, Dom` Prefect !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus