Parlamentarii români se bucură de imunitate în ceea ce privește declarațiile politice. Totuși, dacă trebuie să fie percheziționați, reținuți sau arestați trebuie să fie cerută aprobarea Camerei din care fac parte. Adică, să o spunem sincer – ei sunt cetățeni de rangul I. Mai mult, parlamentarii care sunt miniștri sau foști miniștri nu pot fi urmăriți penal dacă procurorii nu primesc aviz din partea colegilor celor cercetați. Pe scurt, parlamentarii și-au făcut legi pentru ei. Doar Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiuitoare a țării. De-a lungul vremii, parlamentarii s-au speriat că vor putea fi băgați la închisoare din răzbunare și și-au luat măsuri. Aceasta a fost poezia pe care ne-au servit-o în permanență, când s-au acoperit de legi ca să n-o pățească. Pretindem că trăim în democrație, că nu se mai pot petrece abuzuri. Atunci, de ce niciun partid nu încearcă să schimbe situația? Și parlamentarii sunt cetățeni ai acestei țări și trebuie să răspundă egal în fața legii ca toți ceilalți. De ce ar fi un parlamentar superior unui primar, de exemplu? De ce un parlamentar trebuie să ajungă să fie cercetat penal? Nu e el ales tocmai ca să participe la nașterea unor legi corecte pentru toți cetățenii unei țări? E mult prea lungă lista cu parlamentarii români care sunt cercetați penal, chiar și condamnați cu suspendare, așa că asemenea întrebări sunt absolut inutile, atât timp cât poporul bucuros îi alege.

Pe de altă parte, să nu uităm că parlamentarii sunt aleșii noștri. Noi i-am pus acolo, n-a venit nimeni s-o facă în locul nostru. E drept că nu putem ști, atunci când mergem la vot și alegem, că parlamentarul pe care ni l-am însușit va încălca legea.

Tot noi îi facem cetățeni de rang I atunci când mergem la birourile lor parlamentare și ne ploconim în fața lor, ca pe vremuri în fața prim-secretarului PCR. Mai mult, le cerem să intervină să ne rezolve problemele, știind clar că o pot face doar încălcând legea.

Recent, s-au făcut ei, singuri, supercetățeni de rangul I, mărindu-și în nesimțire îndemnizațiile de două ori și jumătate. Nu era destul un 50 la sută?! Apropo, l-ați auzit pe vreunul dintre cei 9 parlamentari de Hunedoara să comenteze ceva? Măcar cei doi din opoziție?! Eh, să lăsăm populismul, ei sunt cetățeni de rangul I, nu?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus