În totală lipsă de transparenţă, fără vreun anunţ public şi fără comunicare oficială către presă, Comisia de Statut a Parlamentului s-a întâlnit marţi după-amiază să negocieze pensiile speciale ale parlamentarilor.

Nu este prima oară când Comisia de Statut, condusă de Bogdan Niculescu Duvăz (PSD), se reuneşte fără să existe vreo informare publică despre acest lucru.

Beneficiile pentru senatori şi deputaţi au primit vot favorabil. Potrivit raportului Comisiei aprobat marţi, pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limita de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un an de activitate parlamentară.

Totodată, pe perioada exercitării unui nou mandat, plata indemnizaţiei pentru limita de vârstă se suspendă, urmând a fi reluată la încetarea acestuia, în cuantumul recalculat prin valorificarea perioadei de mandat exercitat după suspendare.

Potrivit raportului, nu beneficiază de indemnizaţia pentru limita de vârstă deputaţii şi senatorii care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitate de parlamentar, a unei infracţiuni de corupţie prevăzute în Codul penal, precum şi pentru infracţiunile de distrugere calificată şi ultraj prevăzute la art. 254 – 257 din Legea nr.15/1968 privind Codul penal.

Proiectul urmează să fie votat în plenul reunit al Parlamentului.

Sursa: TVR; stirileprotv.ro

foto: reteauadestiri.ro

Un răspuns

  1. Nimic nou.Cu un popor de prosti,fara o societate civica puternica,asa zisi politicieni isi permit orice.Urmasii nostrii sigur ne vor blestema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus