Spitalul Județean de Urgență din Deva va beneficia în acest an de sprijin financiar din partea administrației devene, atât pentru achiziția de aparatură medicală, cât și pentru reparații curente.

Deși coordonatele bugetare ale anului 2018 nu au fost deocamdată stabilite de administrația deveană, conducerea Primăriei anunță că este pregătită să aloce fonduri  pentru investiții în secțiile Spitalului Județean de Urgență (instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, n. red.). Astfel, în baza unui parteneriat care va fi încheiat între primărie și spital, municipalitatea va aloca fonduri atât pentru achiziția de aparatură medicală nouă, cât și pentru lucrările de reparații necesare.

„Și eu sunt cetățean al municipiului Deva și oricând ne putem îmbolnăvi. Când ne îmbolnăvim avem nevoie de medici și de servicii de calitate. Cadrul legal ne permite să facem parteneriate și, pe bugetul din 2018, în funcție de necesitățile fiecărei secții, vom găsi soluții pentru alocarea fondurilor necesare. Deschiderea este totală”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență a solicitat sprijin administrației locale, având în vedere că, peste 60% dintre pacienții tratați în această unitate medicală sunt locuitori ai municipiului Deva.

„Municipiul Deva nu are un spital municipal, are un spital județean. Primăria nu alocă fonduri pentru alte instituții medicale, de aceea l-am rugat pe domnul primar, dar și pentru că știu că este receptiv la problemele din sănătate”, spune dr. Ioan Demeter, director medical al SJU Deva.

În funcție de afecțiuni, de priorități, dar și de gravitatea cazuisticii, reprezentanții spitalului spun că prioritare ar fi secțiile de Terapie Intensivă, Cardiologie, Pediatrie, Medicină Internă, unde sunt necesare mai ales investiții în aparatură medicală performantă.

Spitalul din Deva se află pe lista unităților medicale care vor primi în această primăvară un computer tomograf printr-un program al Ministerului Sănătății. De asemenea, până la finalul acestui an, SJU Deva ar putea primi și un aparat RMN, tot prin programe guvernamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus