Atleta Florentina Marincu a declarat miercuri, la Deva, cu prilejul premierii celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2015, că unul dintre obiectivele pe care și le-a fixat pentru acest an, împreună cu antrenorul său, Nicolae Alexe, este participarea la Jocurile Olimpice, informează AGERPRES.

“Mă antrenez câte patru ore pe zi și este foarte bine. Jocurile Olimpice sunt unul dintre obiectivele noastre și ne dorim să obținem rezultate foarte bune acolo. Ne dorim o medalie sau măcar un record personal”, a afirmat atleta, campioană europeană de juniori la săritura în lungime.

La rândul său, antrenorul Nicolae Alexe a apreciat că eleva sa a reușit să obțină mai multe rezultate deosebite, manifestându-și speranța că Florentina Marincu va trece baremul celor 6,70 m și se va califica pentru Olimpiadă.

“Florentina are patru titluri balcanice și este deținătoarea recordului european de sală, de juniori, rezultat obținut la Praga, cu 6,79 m. (…) Consider că performanțele ei sunt deosebite și sper să-și confirme valoarea printr-un rezultat de peste 6,70 m pentru a obține biletul pentru Olimpiadă”, a spus tehnicianul.

Atleta Florentina Marincu, legitimată la CNS Cetate Deva, a fost desemnată sportiva anului 2015 în județul Hunedoara, în palmaresul sportivei fiind înscrise mai multe performanțe, printre care câștigarea medaliei de bronz la săritura în lungime la Campionatele Europene de atletism pentru seniori de la Praga (Cehia, 6-8 martie), titlul de campioană europeană la lungime și medalia de bronz la triplusalt la Campionatele Europene de atletism pentru juniori de la Eskilstuna (Suedia, 16-19 iulie), și o medalie de aur la Jocurile Balcanice indoor pentru seniori, de la Istanbul (Turcia, 21 februarie).

Pe locul secund s-a clasat gimnasta Andreea Munteanu, de la CNS Cetate Deva, iar pe locul al treilea s-au situat boxerul Cosmin Gârleanu, de la CSS Hunedoara, și judoka Lidia Marin, legitimată SCM Deva.

La disciplinele neolimpice, primul loc a fost ocupat de Anamaria Gherghel (CS Comexim Lupeni, fotbal-tenis), urmată de Mariana Lica (CS Comexim Lupeni, fotbal-tenis) și de Andra Kovaci (CS Cristal Hațed, taekwon-do).

Evenimentul a fost organizat de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, pe baza rezultatelor sportive omologate de Ministerul Tineretului și Sportului.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus