Fie că o recunosc, fie că nu, partidele politice din judeţul Hunedoara se confruntă cu o problemă gravă: lipsa de cadre. Perspectiva organizării unor alegeri anticipate pentru şefia CJ Hunedoara, dar şi ecuaţiile politice din Consiliul Judeţean în care factorul uman contează, au surprins partidele din judeţ cu temele nefăcute.
Liberalii hunedoreni s-au prins primii că, la acest capitol stau destul de rău. După ce Mircea Moloţ şi Tiberiu Balint au fost plasaţi în arest la domiciliu, vechii liberali s-au forţat să găsească soluţii pentru înlocuirea acestora. Astfel, după ce numărul 1 şi numărul 2 din organizaţie au fost traşi pe dreapta, vechii liberali au avut nevoie de medierea conducerii centrale pentru a desemna un interimar la şefia organizaţiei. Nu la fel de uşor le-a fost însă să găsească un consilier care să preia atribuţiile de vicepreşedinte ale lui Tiberiu Balint.
„Există o problemă cu rezerva de cadre în PNL Hunedoara. În Consiliul Judeţean, preşedinţii de organizaţi şi-au impus oameni şi iată-ne în situaţia în care, dacă Adrian David nu accepta nominalizarea, aveam o problemă”, a declarat recent vicepreşedintele PNL Hunedoara, Costel Avram.
Nici vechiul PDL nu face notă aparte în legătură cu acest subiect. Şi aici, lipsa de cadre a generat situaţii greu de conceput în procedurile de desemnare a candidaţilor. Nici acum nu se ştie cum a ajuns conducerea fostului PDL la concluzia că un consilier local din Pui ar fi putut obţine un scor bun la alegerile parţiale pentru funcţia de deputat din mai 2014. Confirmarea că au o problemă a venit abia după ce Ioan Ciolea s-a retras din cursa electorală în favoarea unui alt candidat.
Chiar dacă nu o recunosc, social-democraţii hunedoreni au aceeaşi problemă. Deşi preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a avut grijă să plaseze oameni tineri în funcţiile-cheie din partid, niciunul dintre aceştia nu ar putea face faţă cu succes unui posibil scrutin electoral pentru alegerea unui nou preşedinte al CJ Hunedoara în 2015. Lipsa de notorietate a celor din noua generaţie l-ar împinge practic pe Laurenţiu Nistor spre o candidatură care nu-i convine deloc.
„Avem mai mulţi candidaţi pregătiţi, dar încă nu-i scoatem, ca să fiarbă în suc propriu adversarii noştri”, declara în urmă cu o săptămână Laurenţiu Nistor, care a adăugat că nu ştie dacă el însuşi ar putea candida pentru această funcţie.
foto: deviantart.net
Cum sa ai cadre in partid daca oamenii bine pregatiti si corectii sunt periculosi pentru partide.Partidele sau transformat in grupuri de interese inca de prin 1996.Prima conditie la inscriere in partid este citi bani aduci in campanie si functie de acest criteriu vei primii postul dupa alegeri.Nu mai discutam de rude,amante.
Partidele din judet trebuie doar sa privesca in jur. Mai suntem destui, inca in putere, care am facut studii economice si politice la Stefan Gheorghiu.
😆
Excelent ! Un comentariu de nota 10. Adevar 100%.