Compania al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Hunedoara s-a transformat în ultimii ani într-un cuib călduț pentru protejații principalelor partide politice.

Reprezentanții de top din SC APAPROD SA, operatorul de apă și canal din centrul județului, se arată extrem de deranjați atunci când li se pune eticheta politică și susțin că sunt acolo pentru a face performanță.  Totuși, realitatea îi contrazice: în ultimii ani, APAPROD s-a transformat într-un refugiu de lux pentru protejații partidelor politice hunedorene.

Astfel, dacă în anul 2008, compania număra aproximativ 7-800 de angajați, în prezent, numărul acestora ajunge la aproape 1.100. Cu toate acestea, numărul specialiștilor este extrem de mic, având în vedere că la avaria din 24-25 martie, cel care a intervenit fizic pentru a opri apa de pe conducte a fost directorul general.  Și asta în condițiile în care, odată cu implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, compania s-a angajat să implementeze tehnologii și să-și eficientizeze activitatea.

PNL, campion pe ramură la angajări politice

Cum acționarul majoritar al acestei companii, Consiliul Județean Hunedoara, a fost condus în ultimii 12 ani de reprezentanți ai PNL, era de așteptat ca liberalilor să le revină cea mai mare felie din tortul angajărilor cu dedicație la APAPROD. De altfel, însuși directorul general al societății, Victor Arion, este membru de bază al PNL participând activ la toate campaniile electorale.

Liviu Antal, secretar general al PNL Hunedoara, a fost instalat director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AquaPrest Hunedoara – organism care se ocupă, printre altele, și de politica de tarifare a serviciilor oferite de SC APAPROD SA.

Vasilică Potecă, unul din principalii sponsori ai campaniei electorale a Marianei Câmpeanu, fost subprefect și director în cadrul CJ Hunedoara, a fost „plantat” de Mircea Moloț în funcția de director general, bineînțeles cu largul concurs al membrilor Consiliului de Administrație. Potecă a înlocuit un PSD-ist, pe Fabius Kiszely. Nici acesta din urmă nu a rămas fără job, fiind numit în 2015 în funcția de subprefect. O rocadă aproape echitabilă pentru cele două partide.

Ioan Coposescu, șeful Departamentului de Producție și Investiții, este, de asemenea, unul din apropiații fostului președinte al CJ Hunedoara. Mai exact, sursele noastre spun că acest domn ar fi văr de-al soției lui Mircea Moloț.

Și compartimentul Achiziții este condus de un cunoscător al mersului, Mirel Tripa, om de încredere al lui Mircea Moloț, directorul general Victor Arion.

„Partidul e-n toate / E-n cele ce sunt /Și-n cele ce mâine vor râde la soare”

Politizarea instituțiilor publice nu este o noutate. În județul Hunedoara, atât instituțiile din subordinea CJ Hunedoara, cât și deconcentratele sunt conduse de membri de partid sau de oameni care se bucură de o „largă susținere politică”. Ce se întâmplă însă atunci când, cetățenii, pe bună dreptate, așteaptă respect, calitate și performanță în ceea ce privește serviciile oferite? Cine s-o garanteze? Partidul? 

15 răspunsuri

 1. Cine e ANTAL sluga lui Gligor un lingau care a reusit sa puna pe butuci APATERM si a distrus toata termoficarea din Deva.

 2. Pai ala e grajdarul lui Molot el are grija de caii lui acum sta la apa mica pana vine sefu dar vine la Vata sa vada de cai si acum ca nu se stie cum se intoarce roata.

 3. Da da sluga suge la ,2 tate sau chiar 3. sopteste la Molot, linge papucul lui Tampau,dar nu-l uita nici pe Gligor ca nu se stie cum bate vantul. Sluga-i sluga si-n sant

 4. Antal sluga tot sluga ramane si linge talpile oricui

 5. Situatia este aceeasi in toate institutiile controlate de catre Consiliul Judetean Hunedoara!
  Din pacate, nu doar ca isi gasesc un loc “caldut” platit cu bani grei din bugetul public, dar prin lipsa lor de competenta si profesionalism(sunt alesi pe spranceana cei mai tampiti) aduci grave prejudicii societii punand in pericol siguranta oamenilor.
  Aceste grupari constituite intre oameni din administrtie, politica, institutii responsabile cu combaterea fenomenelor de coruptie, etc., tot acest angrenaj de relatii,pile, cunostinte, care au drept scop doar obtinerea de bani nemunciti, au distrus sanatatea, invatamantul, dar mai ales se fac responsabile de moartea a mii de oameni. Si nu nimeni nu doreste ca lucrurile sa se schimbe (vezi atitudinea Presedintelui IOHANNIS)!!!!

 6. apap@yahoo.com' APAAAAAAA spune:

  Apa potabila la PRETURI rezonabileeeeeeeeeeeeeeee???????????

  Serviciile si SERVIREA populatieiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii???????????

  Comunicare si transparentaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa???????????

 7. Nu stiu ce surse aveti voi,dar personal pot sa va spun ca domnul Coposescu nu este pus politic acolo si nici nu este ruda cu sotia domnului Molot.Mai interesati-va inu mai improscati cu noroi in toate partile!Voi ca ziar sunteti politizati clar(PSD)!!!

  • Despre ce vorbim nu e vorba decat de un paduche ca multi altii care se aciuiesc pe langa un partid si traiesc cu frica zilei de maine. Ce doctrina ce verticabilitate la Antal ? A fost la taranisti la au pus director a pus termoficarea la Deva in cap si fuga la Pnl iar director, acum de frica sa nu l schimbe hop pe lista de consilieri judeteni.

 8. timis@yahoo.com' consilieru spune:

  Ziaru in general e al patronului iar truditorii de la el se screm sa scoata iepurasul din joben.Daca patronu iti da un sut la fund nu mai ai un loc caldut nici la ziaru asta nici la altu, si e greu azi pentru toata lumea.Chirie , rata , facturi , copii la scoala ,uite asa ai pierdut locul caldut ,fie ziarist fie apaprodist. Ziaristu e un om necajit , care trudeste si el saracu pentru o coaja de pita. Daca ar fi cult si cu mintea brici ar produce ceva mai mult decat o pastila inutila. Nici editorial macar.Gata , pe toti ia pus partidu ,la Apaprod , la spital , la primarie, la opera , la teatru ,peste tot, smecheri si maine -i aresteaza organu , vin astialalti si sa vezi ce o sa mearga treaba. La Mintia si la CNH Petrosani sunt drame adevarate , tacem ca rahatu-n iarba si unii posteaza pe aici ca,, angrenajul ,, a omorat mii de oameni.Genocid , dar dovada, dovada ? cum zicea nana Leana.La toti ni e greu dar nu la fel la fiecare.

 9. jumatate din angajatii sc apaprod fac joc de glezna,sint in cantonament intre 2 alegeri .sint activati doar acuma ca sa iasa iara cine trebuie.

 10. crina.ilies@yahoo.com' crina ilies spune:

  Toti sunt instalati politic, si din toate partidele si la APA PROD sunt si de la PNL si de la PSD. Mai mult decat atat, toate deconcentratele sunt conduse tot de oamneni numiti politic….nu pe competente de ex. Inspectoratul Scolar, Garda de Mediu , Inspectoratul Teritorial de Munca, Agentia Judeteana de Somaj, etc. Care din acesti conducatori nu sunt numiti politic…..chipurile au dat examene ptr. functii !? Ce cauta astefel de oameni in aceste fiunctii?! Cel putin conducerea PNL trebuie schimbata, acest Tampau sa isi vada de treaba….ca pe capacitatea si competenta lui nu a facut nimic, daca nu avea sustinere politica. Daca acest baiat mai ramane in functie PNL Hunedoara se va duce in cap si la toamna, cu David , cu Antal si ceilalti.

 11. apap@yahoo.com' Alo partidul spune:

  Alooo PARTIDUL !
  Cand ieftiniti apa ?

 12. Tiucă Viorel…alt personaj cu o ascensiune fulminantă a tratamentistului instalat de Molotz…

  • Oare de ce erau dati afara de la ore (de la Vomisescu),el si Cazan,pentru ca stiau prea mult !??!:)))))…incercati sa-l testati cu ecuatia de gradul doi…

 13. laurentiu.nistor@cdep.ro' Bă Lălai spune:

  Deși e a treia zi cu temperaturi caniculare,personajul nu pare a fi interesat în a distribui apă minerală personalului muncitor ! De ce mi se pare că nu-i pasă de lege,în general și de etică în special ??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus