Ski Resort Transalpina a trecut la un nivel superior. Cât de importantă este această realizare pentru administratorii domeniului schiabil. 

Domeniul schiabil de la Ski Resort Transalpina a intrat în atenţia Federaţiei Internaţionale de Ski (FIS).

Un inspector al FIS, specializat în omologări de pârtii la nivel mondial, a evoluat Transalpina, iar în cursul dimineţii de joi administratorii domeniului schiabil au primit deja certificatul care atestă faptul că 5 tronsoane de pârtie sunt omologate. În aceste zone vor putea fi astfel organizate competitii internaţionale de slalom şi slalom uriaş

 “Este o realizare extrem de importantă pentru economia unei ţări pentru că orice competiţie internaţională aduce beneficii reale de imagine, dar şi financiare. Noi am depus documentaţia în acest sens în urmă cu câteva luni. Prin această omologare creşte cota pârtiei, fiind o recunoaştere a calităţii pârtiei”, a declarat pentru HunedoaraLibera.ro Ramona Fodor, director marketing Quasar Deva. 

Potrivit administratorilor domeniului schiabil, această realizare va aduce la Transalpina sportivi de renume şi mai mulţi turişti. În acest sezon, aceştia se aşteaptă la 100.000 de vizitatori.

4 răspunsuri

 1. Sper sa nu se zgarceasca la tunuri de zapada si la preparat partia. Daca vad preocupare atunci voi deveni client fidel!

 2. si cum ajungem pana acolo dinspre vest? drumurile sunt deschise ?

  • asproproiect@yahoo.com' mihai pradatu spune:

   drumuri excelente până la Petroșani pe ruta Timișoara- Caranșebeș-Hațeg-Petroșani sau pe Dn7 Arad -Deva -Hațeg -Petroșani : din Petroșani 30 de km până la destinație drum de munte pe cheile Jiețului accesibil în condiții de iarnă

 3. Pana in 2024….ehe….mai este. Poate mai intai ia omologarea de la ministerul turismului din Romania.
  Totusi o partie cu lanciile pe mijloc, nu stiu cum se va omologa iar despre latimea din zona cea mai ingusta de doar 10 merti ce nu corespunde gradului de dificultate actualmente dat nu mai vorbim.
  Eu nu sunt contra, dar nici sa nu exageram. Sa speram ca se va finaliza proiectul, vor fi trasi la raspundere cei ce pun frana si se va analiza (DNA) costul exagerat al lucrariilor platite din banii nostrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus