Aleşii vor ca în noua Constituţie să introducă un articol prin care în Parlamentul României să existe câte un loc din oficiu pentru Patriarhul BOR, pentru foştii preşedinţi ai României şi pentru cel al Academiei Române.

Senatorul Constantin Popa a iniţiat un amendament la viitoarea Constituţie potrivit căruia personalităţi ale României contemporane, cum sunt Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, preşedinţii care au condus ţara şi cel al Academiei Române, să aibă un loc de senator de drept, pentru a valorifica experienţa lor în legislaţia românească.

“Trei, patru oameni în plus, dar foarte valoroşi nu reprezintă deloc o cheltuială pentru bugetul ţării”, a declarat senatorul pentru libertatea.ro

Doar că nu mai sunt şanse pentru organizarea unui referendum pentru revizuirea actualei Constituţii, fiindcă parlamentarii au decis să-şi suspende momentan lucrul.

În aceste condiţii, cel mai probabil, amendamentul lui Popa va fi discutat în sesiunea din septembrie şi ar putea intra în vigoare la alegerile din vara anului viitor.

Sursa: libertatea.ro

Un răspuns

  1. z_nuti46@yahoo.com' Nuti Zamfirescu spune:

    foarte bine, sa intre automat in parlament, romanii nu cred ca au ceva impotriva oamenilor cinstiti care ne-au condus chiar si cei din patriarhie, dar numai sa existe acesti oameni – OAMENI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus