Zeci de mii de oameni vor ieși în același timp cu bicicletele în zece țări europene
Zeci de mii de oameni vor ieși în același timp cu bicicletele în zece țări europene
 Evenimentul PEDALIADA HUNEDOARA va avea loc simultan, în data de 11 septembrie 2021, în România, Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, Republica Macedonia de Nord, Spania, Slovenia și Turcia.
Ce este „pedaliada”?
Zeci de mii de persoane din zece țări europene sunt chemate sâmbătă, 11 septembrie 2021, la PEDALIADA, o plimbare cu bicicleta prin care participanții vor transmite un mesaj puternic în favoarea mișcării în aer liber. În România, evenimentul se desfășoară sub sloganul „LASĂ BUTONIADA ȘI VINO LA PEDALIADA” și va avea loc la Timișoara, București, Craiova și Hunedoara.
 Organizatorii se așteaptă ca în următoarele zile să apară mai multe inițiative de acest fel și în alte locuri din țară, acolo unde se vor mobiliza comunitățile de bicicliști. În aceeași zi, vor avea loc Pedaliade în 10 țări europene, care participă la programul WoW Europe, din care face parte acțiunea Pedaliada: România, Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, Republica Macedonia de Nord, Spania, Slovenia și Turcia.
 „Pedalida este o cursă populară cu bicicleta, pe un traseu prestabilit, de dificultate medie, la care am chemat copii, părinți și bunici. Inițial, trebuia să aibă loc o singură acțiune, la Timișoara, dar ne-au contactat mai multe comunități de bicicliști care au dorit să se alăture acestei acțiuni”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, coordonatorul PEDALIADEI, acțiune care face parte din Proiectul WoW Europe.
 Pedaliada este susținută de numeroși mari sportivi ai României, care au transmis mesajul „Lasă Butoniada, vino la Pedaliada!”. Pedalează și tu. Unde vrei, cu cine vrei, dar pedalează!”. Este vorba de Mihai Leu – campion mondial la box, Silvia Stroescu – campioana olimpică și mondială la gimnastică artistică, Alex Ciocan, președintele Federației Române de Ciclism, Adriana Szentgyörgyi Ceaușescu – multiplă campioană la ciclism, Benjamin Bodo – campion național la scrimă, Cristina Bălan – campioană națională și balcanică la atletism, Theo Matican – medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Paraciclism și ocupantul locului I, în clasamentul mondial, la categoria lui de dizabilitate la acest sport, Ciprian Bălănescu – multiplu campion național la triatlon, Alexandru Mihai Coman – tânăr tenismen de mare perspectivă, campion european la categoria sa de vârstă. Campania de provocări este în plină desfășurare.
PEDALIADA se adresează tuturor persoanelor ce iubesc sportul pe două roți. Acțiunea constă într-o plimbare cu bicicleta, pe un traseu prestabilit, plimbare la care sunt invitați să participe copii, părinți, bunici. Scopul e acela de a conștientiza importanța mișcării în aer liber și de a face „echipă” cu toată familia – pentru că mișcarea este importantă orice vârstă ai avea.
 „Traseul de la Hunedoara va începe în fața Hotelului Rusca, apoi participanții vor face un tur al orașului care se va încheia într-un loc emblematic pentru oraș, Muzeul Castelul Corvinilor”, spun inițiatorii proiectului Masa Critică Hunedoara, cei care organizează și Pedaliada Hunedoara.
 Cetățenii municipiului Hunedoara sunt invitați să se adune în parcarea Hotelului Rusca, după care se va porni într-o plimbare cu bicicleta pe urmatorul traseu: Hotel Rusca (Start) – Bd. Dacia (Sanitas) – Bd. Dacia – Bd. Dacia (sens giratoriu ieșire oraș – micro 5) – Bd. Dacia – Park Place – mers pe lângă bicicletă pe Pietonala Corvin Hunedoara, până în fața Casei de Cultură (pauză 15 minute) – Str. George Enescu (sens giratoriu fosta cantină/Tomas) – Bd. Libertății – Str. Cloșca – Str. Constantin Bursan – CASTEL (pauză 25-30 de minute în curtea exterioară) – Str. Constantin Bursan – Bd. Libertății (regrupare Catedrală) – Str. Rotarilor (Pensiunea La Fontaine – finish).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus