Hunedoreanul Gheorghe Covaciu, condamnat inițial de Tribunalul Hunedoara pentru trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc, a primit o pedeapsă mai mică.

Miercuri, Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul declarat de Gheorghe Covaciu împotriva deciziei Tribunalului Hunedoara de a-l condamna la cinci ani și două luni de închisoare.

Astfel, după rejudecare, magistrații instanței au redus pedeapsa acestuia.

” Reduce pedepsele aplicate inculpatului, astfel: – pedeapsa aplicată pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 alin. 1 din Lg. nr. 143/2000, de la 3 ani, la 2 ani şi 3 luni închisoare; – pedeapsa aplicată pentru comiterea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de risc, prev. de art. 3 alin. 1 din Lg. nr. 143/2000, de la 4 ani, la 3 ani şi 6 luni închisoare; – pedeapsa aplicată pentru comiterea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prev. de art. 4 alin. 1 din Lg. nr. 143/2000, de la 6 luni, la 5 luni închisoare. Menţine pedepsele complementare şi pedepsele accesorii aplicate de prima instanţă. În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b şi art. 45 alin. 3 lit. a din noul Cod penal, contopeşte pedepsele principale de 2 ani şi 3 luni închisoare, 3 ani şi 6 luni închisoare şi 5 luni închisoare, în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de 10 luni şi 20 de zile închisoare, urmând ca inculpatul CG să execute, în final, o pedeapsă principală rezultantă de 4 ani 4 luni şi 20 de zile închisoare, alături de care aplică pedeapsa complementară rezultantă de 2 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b din noul Cod penal”, se arată în minuta judecătorească.

Reamintim că bărbatul a fost prins în flagrant, în luna iulie a anului trecut, având două kilograme de droguri în mașină.

Foto: facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus