Joi, Consiliul Local Deva l-a desemnat pe viceprimarul Ovidiu Moș (PSD) să preia atribuțiile de primar

Povestea alegerii unui primar interimar nu a fost lipsită de lupte politice subterane. Din motive care țin strict de strategia politică, niciuna din tabere nu a schițat vreun gest până în momentul în care Mircia Muntean s-a predat la sediul IPJ Hunedoara în vederea executării pedepsei. Din acel moment, s-a dat oficial startul pentru preluarea frâielor Primăriei Deva.

La 24 de ore după evenimentul neplăcut de luni, prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, a semnat Ordinul prin care a încetat mandatul de primar al lui Mircia Muntean. Potrivit Legii, o persoană condamnată definitiv nu mai poate ocupa funcția de primar.

Miercuri dimineață, Ordinul prefectului a ajuns la administrația locală din Deva. La ora 11 erau programate ședințele comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local, în vederea pregătirii ședinței ordinare convocată pentru joi, la ora 11. După mai multe tensiuni și negocieri între partidele politice, aleșii PSRO au decis să convoace „de îndată” Consiliul Local pentru desemnarea viceprimarului care să preia atribuțiile de primar. Convocarea a fost făcută la ora 10.20 pentru ora 11, oră la care consilierii erau așteptați la comisii.

La ședința de miercuri au participat 18 consilieri locali după cum urmează: 5 de la PSD, 6 de la PSRO, 4 de la PNL, 2 de la UDMR și unul de la ALDE. La vot, Ovidiu Moș (foto – stânga) a obținut 10 voturi, insuficiente pentru a fi desemnat primar interimar. Pentru a primi atribuțiile primarului, cel ales avea nevoie de 11 voturi, adică jumătate plus unu din numărul total al consilierilor locali în funcție. Răzvan Mareș, viceprimarul PSRO, a obținut doar 8 voturi. Graba cu care grupul consilierilor PSRO a convocat ședința indică o încercare curajoasă a lui Răzvan Mareș (foto – dreapta) de a deveni primar, pe fondul unei crize care se adâncea: Deva era paralizată din punct de vedere administrativ. Rezultatul votului a demonstrat însă încă o dată că graba și lipsa de experiență se plătesc, mai ales în politică.

Câteva ore mai târziu, aleșii PSD, ALDE și UDMR au convocat o ședință de îndată pentru joi, la ora 10, scopul fiind același: alegerea primarului interimar. Joi dimineață, în sala de ședințe s-au prezentat 13 consilieri: 6 de la PSD, 2 de la ALDE, 2 de la UDMR, 2 de la PSRO și unul de la PNL. La vot, Ovidiu Moș a obținut 12 voturi „pentru” și unul „împotrivă”. Având în vedere că aleșii PSD, ALDE și UDMR însumau 10 voturi, este lesne de înțeles că cele două voturi care i-au adus lui Ovidiu Moș „liniștea” au venit din partea celor doi consilieri PSRO prezenți la ședință: Florin Mureșan și Ioan David. Potrivit unor surse din interiorul PNL, dar și analizând declarațiile care au urmat, consilierul PNL Sebastian Bara a fost cel care a votat împotriva lui Ovidiu Moș.

„Am convocat această ședință ieri la ora 16 pentru astăzi la ora 10, și nu la ora 10.20 pentru ora 11 (aluzie la convocarea ședinței de îndată de miercuri, n. red.). Sunt ferm convins că voi colabora foarte bine cu colegul Răzvan Mareș. Am expertiză în funcția de viceprimar, am lucrat și cu Mircia Muntean, și cu Petru Mărginean, nu-mi fac nicio problemă că nu voi putea coordona această activitate. Infirm și zvonurile că vor fi oameni schimbați, toată lumea își va face treaba în continuare în Primărie”, a declarat Ovidiu Moș.

La rândul lor, liderii consilierilor PNL și PSRO au susținut o declarație de presă comună în care și-au motivat decizia de a nu participa la ședință. „Vreau să încep prin a-l felicita pe Ovidiu Moș pentru faptul că a fost ales primar interimar. A fost o decizie politică luată de grupurile PNL – PSRO de a nu participa astăzi. Nu am putut vota cu PSD, dar asta nu înseamnă că nu ne vom prezenta la ședințe. I-am lăsat să-și facă majoritatea, am văzut și noi ce se întâmplă în partidele noastre și vom analiza și vom lua măsurile față de cei doi consilieri PSRO care nu au respectat decizia partidului”, a declarat Răzvan Mareș, viceprimar și președinte al PSRO Hunedoara.

„Am avut o discuție cu domnul Sebastian Bara, avem încredere și eu și colegii în domnul consilier. Vom analiza situația și, în cel mai scurt timp, veți afla decizia”, a declarat Irinel Faur, consilier local și prim-vicepreședinte al PNL Deva.

Teoretic, criza s-a încheiat. Practic, rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în continuare.

Ultima oră: Consilieri locali deveni EXCLUŞI din PSRO

Consilierii locali Florin Mureşan şi Ioan David, suspectați că au votat pentru instalarea primarului interimar PSD, Ovidiu Moş, au fost excluşi joi seară din PSRO.

2 răspunsuri

  1. apap@yahoo.com' un semnal de alarma spune:

    Domnule Primar,
    cine autorizeaza si cine poarta responsabilitatea acestui avion “de placere”… care zboara nestingherit deasupra orasului Deva ?
    sunt suficiente accidentele de circulatie (auto), nu avem nevoie de stres si de hartuirea unui oras intreg pentru satisfacerea poftelor unora si imbogatirea altora !
    este inadmisibil sa obligi un oras sa asculte huruitul motoarelor, fie de avion-port-planor, fie auto-moto, etc.
    cei care sunt in drept, ar putea sa-l ia la intrebari pe acest “intreprinzator” ? chiar nu mai avem notiunea de RISC si de PRUDENTA ? inca o data : este inadmisibil sa autorizati un astfel de avion sa zboare deasupra unui oras, oricare ar fi acest oras.

  2. Felicitări.
    Poate îndeplini 3 obiective sportive ale Devei toate gratuit prin fondul național de dezvoltare si investiții:
    Stadion Deva nou capacitate 20 mii locuri,cu tribune circulare deci stadion închis.
    Sala polivalenta noua lângă Deva capacitate 10 mii locuri(daca va fii mai mică nu se vor putea desfășura campionate europene si mondiale la diferite sporturi, fiind necesar fata de cea noua din Cluj si de o sala mare de încălzire dedesubt).
    Sala de sport pentru colegiul tehnic Transilvania fostul liceu auto ,mai exact la unitatea din Dacia unde exista teren generos, Liceul având 1600 elevi dar nu au sala , astfel îndeplinind visul a zeci de generații de deveni.succes. Toți primarii de 27 ani si jumate dupa 1989 au zis da facem si nu au facut aceste 3 obiective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus