Polițiștii au confiscat țigări de contrabandă și mai multe articole articole pirotehnice comercializate fără drept.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Hunedoara au efectuat cinci percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspecte din comuna Topliţa şi municipiul Hunedoara, iar în urma activităţilor investigative au stabilit că o hunedoreancă în vârstă de 60 de ani, administrator al unei societăţi comerciale autorizate pentru a deţine şi a comercializa articole pirotehnice din categoria F1, a deţinut şi comercializat fără drept, într-un spaţiu neautorizat, peste 23 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2 şi F3.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au stabilit că o altă hunedoreancă, în vârstă de 50 de ani, administrator al unei societăţi autorizate pentru a deţine şi a comercializa articole pirotehnice din categoria F1, a deţinut şi a comercializat fără drept, într-un spaţiu neautorizat, cantitatea de 450 kg de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3 şi F4. Totodată, la cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul celei de a doua suspecte au fost identificate 67.760 bucăţi ţigarete, fără timbru, de diferite mărci, introduse ilegal în ţară din Ucraina, în vederea comercializării, în cursul anului 2014.

Poliţiştii au mai stabilit faptul că cele două societăţi au achiziţionat articolele pirotehnice din municipiile Bucureşti şi Timişoara în perioada 2014 – 2015.

În baza celor constatate, poliţişti au dispus ridicarea articolelor pirotehnice şi a ţigaretelor în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de operaţiuni cu articolelor pirotehnice efectuate fără drept şi contrabandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus