Poliţiştii BCCO Cluj, sub coordonarea procurorilor DIICOT Sălaj, au efectuat astăzi 33 de percheziții în mai multe județe, printre care și în Hunedoara. Acţiunea a vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializată în infracţiuni de delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Poliţiştii şi procurorii au ridicat de la suspecţi documente contabile, mijloace de stocare a datelor informatice, sume de bani, ştampile, înscrisuri şi instrumente de plată. Acţiunea s-a desfăşurat pe raza judeţelor Hunedoara, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Dolj, Prahova, Constanţa şi a municipiului Bucureşti, la acţiune participând peste 130 de poliţişti. „Începând cu anul 2010, membrii grupării ar fi folosit mai multe societăţi de tip fantomă, pentru a nu plăti taxele datorate bugetului de stat. Societăţile de tip fantomă erau înfiinţate pe numele unor persoane cu o condiţie materială precară, în scopul deschiderii unor conturi bancare, obţinerii de carduri şi emiterii de facturi fiscale fictive, în interesul societăţilor comerciale ce aparţineau membrilor grupului de criminalitate organizată”, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit procurorilor, “sumele plătite prin contul societăţilor fantomă erau ridicate în numerar sau de la ATM-uri imediat după plată şi se reîntorceau în posesia societăţilor cu activitate economică reală, cu titlul de împrumut asociat sau creditare firmă, creând aparenţa legalităţii acestor sume.”

În urma percheziţiilor, au fost duşi la audieri 25 de suspecţi. Prejudiciul în acest caz este de 5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus