Intră să vezi ce POLITICIAN hunedorean este implicat în dosar.

DNA cere aviz de la Parlament pentru urmarirea penala a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii, si a senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, in dosarul “Gala Bute”. Cei doi sunt suspectati de fapte de coruptie.

UPDATE3: 

Percheziţii se fac la:

– Lungu Ştefan, la adresa din jud. Ilfov, localitatea Corbeanca;

 Obreja Rudel,  la adresa din Bucureşti, sector 2;

– Lupulescu Miron, la adresa din jud. Hunedoara, localitatea Haţeg;

– Resmeriţă Cornel, la adresa din jud. Hunedoara, localitatea Lupeni;

– Nastasia Gheorghe (fost secretar general al Ministerului Dezvoltării), la adresa din jud. Prahova, localitatea Buşteni;

– SC Termogaz Company SA,  la adresa din jud. Hunedoara, localitatea Haţeg;

– SC Rogard Coom Impex SRL,  la adresa din jud. Hunedoara, localitatea Haţeg;

– SC Consmin SA, la adresa din jud. Hunedoara, localitatea Petroşani;

– SC Last Time Studio SRL,  la adresa din jud. Prahova, localitatea Câmpina.

SC Termogaz Company ar fi o firma specializata in lucrari de constructii, care a incheiat in perioada 2010 – 2011 mai multe contracte de achizitie publica finantate din fondurile MDRT, veniturile sale in acest interval de timp fiind reprezentate aproape exclusiv din platile efectuate in baza acestor contracte – aproximativ 45 milioane lei.

Procurorii considera, au explicat sursele, ca exista indicii puternice ca aceasta operatiune a avut caracter fictiv, iar platile catre societatea administrata de Obreja ar fi fost efectuate la cererea reprezentantilor MDRT si au natura unui folos obtinut in schimbul atribuirii contractelor de achizitie publica.

Caracterul fictiv al acestei tranzactii ar fi fost constatat si de reprezentantii organelor fiscale, care ar fi omis insa sesizarea organelor de urmarire penala, existand indicii ca decizia ar fi fost luata de catre Vasile Rusan, functionar cu atributii de conducere in cadrul Administratiei Finantelor Publice Hunedoara, in schimbul unor beneficii materiale primite de la Adrian Gardean. De asemenea, au mentionat sursele, exista indicii ca Adrian Gardean si Stefan Lungu ar fi intermediat legatura dintre administratorii societatii comerciale si reprezentantii MDRT.

Aceleasi surse au mentionat ca pentru a diminua impactul fiscal al tranzactiei, SC Europlus Computers SRL a inregistrat la randul sau in contabilitate cheltuieli fictive in baza unor documente emise de societati de tip fantoma.

Departamentul de Luptă Antifraudă a sesizat DNA, în aprilie 2012, în legatură cu posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja, în contextul organizării galei.

Un contract în valoare de peste 10 milioane de lei, a fost atribuit în condiţii dubioase firmei lui Obreja de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

UPDATE2: OPT persoane vor fi ridicate şi duse la audieri. (surse)

UPDATE1: Potrivit unor surse neoficiale, percheziţiile din judeţul Hunedoara au loc la domiciliul primarului din Lupeni, Cornel Resmeriţă, dar şi la domiciliul unui om de afaceri din Haţeg.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni de corupţie şi asimilate celor de corupție, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri europene.

În cursul dimineții de 2 februarie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 18 de locaţii (sedii ale unor societăţi comerciale şi domicilii ale unor persoane fizice) situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj. ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE.

3 răspunsuri

  1. budaurelia51@gmail.com' Bud aurelia spune:

    Da așa ar fi corect sa le confiște !!!!

  2. Astept stiri de la DNA despre doamna Harau.

  3. Asteptăm stiri de la DNA şi despre Caracatita de la Ajofm Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus