Anchetatorii au descins vineri dimineaţa la Spitalul Judeţean Timişoara, cel mai mare spital din vestul ţării, la un centru medical privat, dar şi acasă la medicul Mihai Ionac, fost manager al Spitalului Judeţean, în prezent şef al Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean.

Percheziţiile sunt efectuale de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi jandarmi, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. Este vorba despre un dosar de corupţie care vizează condiţionarea efectuării actului medical de primirea unei sume de bani sau sponsorizări către un ONG, spun surse din rândul anchetatorilor, citate de opiniatimisoarei.ro.

Zilele trecute au ieşit la iveală informaţii dintr-un raport al Curţii de Conturi, care a efectuat un control la Spitalul Judeţean Timişoara. Instituţia de control ar fi constatat nereguli majore la clinica condusă de medicul Mihai Ionac, de la decontări fictive de intervenţii chirurgicale şi până la medicamente compensate prin reţete prescrise de medic, în perioada 2008-2014, prin farmacia deţinută de mătuşa soţiei sale.

stiripesurse.ro

Un răspuns

  1. Doar in jud. Timis si Hunedoara nu intervine DNA-ul cand e vorba de probleme in domeniul sanitar, iar dupa un timp constatam ca nu se mai aude nimic despre cazurile de coruptie constatate!
    La Cluj si in alte parti unde a intrat DNA-ul pe rol s-a lasat uneori si cu sanctiuni.
    Aici. totul este tinut cat se poate de secret. Cu foarte putin timp in urma si la nivelul jud. Hunedoara autoritatile locale au inceput cercetari in cazul unor suspecti de coruptie din domeniul sanitar, dar informatiile ajunse in presa si la cetateni au fost foarte putine, iar acum nu se mai stie nimic.
    Ce au oare in comun cele doua judete?1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus