Marți, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor Postului de Poliție Buceș și al personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Brad, au efectuat o acțiune privind combaterea tăierilor ilegale, transportul și comercializarea materialului lemnos, pe raza comunei Buceș și a comunei Blăjeni.

În cursul acţiunii, pe raza comunei Buceș, pe un teren acoperit cu vegetație forestieră,  situat în fondul forestier național (proprietate privată),  poliţiştii au identificat  11 cioate, de diferit specii și dimensiuni,  provenite de la arbori tăiați fără drept.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constat faptul  că materialul lemnos a fost exploatat ilegal  de un tânăr de 24 de ani, din comuna Buceș, la domiciliul căruia a fost identificaţi 0,78 mc. lemn foc (din specia carpen) și de un bărbat de 37 de ani, din aceeaşi comună. La domiciliul celui din urmă, poliţiştii au identificat 1,42 mc lemn de foc (tot din specia carpen).

Întrucât cei doi nu dețineau documente legale de proveniență, poliţiştii au aplicat măsura de reținere în vederea confiscării materialului lemnos aferent tăierilor ilegale și a unei drujbe. De asemenea, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu 4.000 de lei pentru fiecare persoană în parte și s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

Cu ocazia aceloraşi verificări, la domiciliul unei tinere de 26 de ani, din comuna Buceș, a fost identificat 1,11 mc lemn foc din specia fag pentru care aceasta nu deținea documente legale de proveniență, iar la domiciliul unei femei din aceeaşi comună a fost identificat 1,17 mc lemn foc din specia fag, pentru care nici aceasta nu deținea documente legale de proveniență.

Faţă de cele două persoane a fost luată măsura sancționării contravenționale, dar şi măsura confiscării materialului lemnos deținut ilegal.

3 răspunsuri

  1. lia.hotaris@gmail.com' MARIA HOTARIS spune:

    Veniti in com BACIA in aprropierea bcase memoriabile dr. PETRU GROZa au fost aduse trei Tiruri de lemn de fag depozitate la p distanta de 20 m unele de celelalte au fost aduse in urma cu o luna jumatate primul depozitat linga casa Groza a fost taiat se vad urmele , rumegusul lemnul este in curte se poate vedea urmatoarele tiruri se afla in strada inca netaiate , nu exista acte pentru aceste lemne pretul pentru un tir este de 5000 in buzunarul cui intra acesti bani? noi ceilalti mai cu putine venituri nu putem sa cumparam o caruta de lemne ca nu ne vinde nimeni ca nu exista acte dar cei care fura o cantitate mare pot si nimeni nu-i intreaba de legalitate ,rusine tara lui papura voda ce sintem.

  2. Mare captura! Ce de rahat stire. La Sebes merg 16 mil. Mc si voi agatati un amarat ce se incalzeste. Institutii de rahat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus