Prejudiciul a fost recuperat în procent de 25%.

Poliţia Municipiului Petroşani a fost sesizată cu privire la faptul că, înnoaptea de 03/04.03.2016, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie (forţarea lacătului), în incinta unui depozit din municipiul Petroşani, iar din interiorul unei  autoutilitare au sustras ţigări de diferite mărci, cauzând un prejudiciu în valoare de 150.000 lei. De asemenea, în noaptea de 28/29.03.2016, persoane necunoscute, prin efracție (tăierea unei porțiuni din tabla caroseriei), au sustras dintr-o autoutilitară țigări de diferite mărci, cauzând un prejudiciu în valoare de 90.000 lei.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Petroşani, sprijiniţi de polițiști din cadrul Politiei Municipiului Lupeni şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, au efectuat, în data de 05.04.2016, 6 percheziții domiciliare la locuințele unor  persoane bănuite de comiterea celor două furturi şi la persoane  care au ajutat la valorificarea ţigărilor sustrase”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

În urma probelor administrate în cauză, poliţiştii au stabilit că suspecţi de comiterea celor două infracţiuni de furt calificat sunt doi tineri din municipiul Petroşani, în vârstă de 23 şi, respectiv 28 de ani. De asemenea, în urma cercetărilor a mai fost identificat un suspect, în vârstă de 30 de ani,  despre care  s-a stabilit faptul că a săvârşit infracţiunea de tăinuire, constând în aceea că, în perioada martie-aprilie 2016, a cumpărat de la unul dintre suspecţi mai multe pachete de ţigări, cunoscând că acestea provin din infracțiunea de furt şi a înlesnit  valorificarea ţigărilor sustrase, intermediind vânzarea acestora către diferiţi clienţi de ocazie.

Faţă de cei trei suspecţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Petroşani, cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de aproximativ 25%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus