Persoanele evacuate, marți seara, din cele cinci blocuri de locuințe aflate în apropierea fabricii de uleiuri esențiale din Orăștie, afectată de un puternic incendiu, s-au întors miercuri la casele lor, după ce pericolul iminent a trecut, a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului, Ovidiu Bălan.

Potrivit acestuia, la locul incendiului mai erau, miercuri dimineața, câteva focare ce fumegau, iar în oraș se simte un miros slab de ulei ars.

“În oraș a fost o stare de tensiune. Lumea a fost îngrijorată. Acum oamenii s-au liniștit. Școlile și grădinițele funcționează normal”, a afirmat primarul municipiului Orăștie.

Acesta a menționat că, din informațiile pe care le deține, rezultatele probelor de aer prelevate de către inspectorii Agenției de Protecția Mediului nu sunt de natură să îngrijoreze populația.

Pe de altă parte, autoritățile locale monitorizează foarte strict stația de epurare a orașului, situată la câteva sute de metri de locul incendiului. Stația a rămas fără energie electrică și miercuri funcționa cu ajutorul unor generatoare de curent. În plus, se urmărește ca stația să preia cât mai puține ape uzate de pe platforma fabricii de uleiuri esențiale, deoarece poluanții rezultați în urma arderilor ar putea distruge treapta de epurare biologică și bacteriile care sunt folosite acolo.

Primarul municipiului Orăștie a precizat că societatea la care s-a produs incendiul producea uleiuri esențiale pentru industria farmaceutică și cosmetică, fiind apreciată ca o firmă importantă de pe raza localității. Patronatul companiei este românesc, iar numărul angajaților depășea 120 de persoane.

“Cea mai tristă imagine a acestei zile (miercuri, n.r.) am avut-o în cursul dimineții, când i-am văzut pe angajații societății așteptând la poarta fabricii”, a spus primarul Ovidiu Bălan.

O persoană de 27 de ani a suferit arsuri de gradele trei și patru în urma incendiului produs marți la fabrica de uleiuri esențiale din municipiul Orăștie, tânărul fiind transportat la un spital din Timișoara. Alte patru persoane, care au acuzat intoxicații cu fum, au fost tratate la fața locului se către echipele de prim ajutor.

Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus