Activitatea târgurilor de animale din judeţul Hunedoara a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată, pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, potrivit unei decizii adoptate joi de membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB).

Potrivit unei informări de presă a Prefecturii Hunedoara, în cadrul şedinţei membrii CLCB au stabilit un Plan de măsuri pentru prevenirea apariţiei pestei porcine africane în efectivele de animale.

Potrivit documentului, vor fi întărite măsurile de informare, conştientizare şi protecţie a populaţiei, acţiuni de prevenire, instruirea medicilor veterinari de la societăţile comerciale specializate în creşterea şi comercializarea porcinelor, respectarea igienei în spaţiile în care se comercializează şi consumă carne de porc.

De asemenea, vor fi monitorizate intrările de animale pe teritoriul judeţului Hunedoara şi situaţiile de târguri neautorizate.

“CLCB a stabilit, de asemenea, ca DSVSA să disemineze tuturor administraţiilor publice locale din judeţ recomandări pentru informarea proprietarilor de animale în ceea ce priveşte prevenirea, apariţia şi combaterea pestei porcine africane. Recomandările vor fi afişate în locuri publice din localităţi şi vor fi transmise proprietarilor de exploataţii şi proprietarilor individuali”, se arată în Informarea Prefecturii Hunedoara.

Reprezentanţii primăriilor şi gestionarii fondurilor de vânătoare vor fi invitaţi la o întâlnire în care li se vor prezenta măsurile de prevenire a pestei porcine africane.

În judeţul Hunedoara nu au fost consemnate cazuri de pestă porcină africană. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus