Restaurantul unui hotel de patru stele din Mamaia, unde turiştii plăteau chiar şi nouă sute de lei pentru o noapte de cazare, a fost închis de inspectorii de la Protecţia Consumatorului.

Aceştia au găsit în bucătăria unităţii de cazare peste o sută de kilograme de carne expirată chiar şi de un an, dar şi legume şi fructe mucegăite. Oaspeţii hotelului erau în pericol şi în camere, din cauza balcoanelor neasigurate.

În total, au fost găsite 120 de kilograme de carne, plus fructe şi legume, toate expirate sau alterate. Aceste alimente nu au fost descoperite la un hotel fără pretenţii, ci la o unitate de patru stele din Mamaia, cea mai căutată staţiune de pe litoralul românesc.

Marius Dunca, preşedintele ANPC:

„Am întrebat colegii cu experienţă, zece ani de experienţă, nici ei nu au mai găsit niciodată (aşa ceva – n.r.)”.

La acest hotel, nu doar sănătatea turiştilor era pusă în pericol, ci şi viaţa: unele dintre balcoane nu au balustradă! Aproape 50 de camere de hotel cu balcoane îngrădite doar cu bare de metal au fost închise de inspectorii ANPC.

Cei care au afaceri pe litoral admit că nu respectă întotdeauna legea, dar spun că nu au de ales.

În cazul hotelului de patru stele din Mamaia, inspectorii OPC au dat amenda maximă, de 20.000 de lei. Astfel de controale pe litoral vor continua şi în următoarele zile.

DIGI24.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus